Ana Sayfa » Duyurular
Giresunlular Feshane'ye Sığmadı
12 Nisan 2010 Pazartesi 22:47
Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ile Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ta Giresun Günlerine katıldı.

Yoğun izdihamın yaşandığı açılışa,Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu’nun yanı sıra,Giresun Valisi Mustafa Yaman,Giresun Milletvekilleri Nurettin Canikli,Ali Temur,Eşref Karaibrahim,İstanbul Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Ünal Kaçır,İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli,Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, çok sayıda ilçe kaymakamı ve Belediye başkanı, il genel meclisi başkanı ve çok sayıda il genel meclisi üyesi, Giresun İl Özel İdare Genel Sekreteri,Giresun Baro Başkanı, Ak Parti ve CHP Giresun il başkanları,CHP İstanbul İl Başkanı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı, bazı siyasi parti başkan ve yöneticileri, Giresun Esnaf ve sanatkâr odaları başkan ve üyeleri, Giresun spor başkanı ile binlerce davetli ve vatandaş katıldı.

Açılışa katılan Bakan Eroğlu, Vali Yaman, milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer konuklar tüm stantları gezdi. Vali Yaman, Bakan Eroğlu'na katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket ve fındık şeklinde biblo takdim etti.

Açılışta; Organizasyon Komitesi Başkanı Hasan Turan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Milletvekilleri Eşref Karaibrahim, Ali Temur, Hüseyin Belsi, Ünal Kaçır, Nurettin Canikli, Vali Mustafa Yaman ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu birer konuşma yaptılar.

Açılış töreninde konuşan Eroğlu, geçen yıl yapılan etkinliğe de katıldığını ve burada olmaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti. Giresunluların ''hizmetkarı'' olduğunu ifade eden Eroğlu, önemli bir programı nedeniyle bu akşamki etkinliğe katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Giresunlulara selamlarını ilettiğini söyledi.

Hükümetin Giresun'a büyük destek verdiğini dile getiren Eroğlu, ''Yollar, hastaneler, KÖYDES, BELDES projeleri Giresun'a hayat vermiştir. Yapılacak çok şey var. Bunun farkındayız. Sadece KÖYDES kapsamında Giresun Valiliğine 117 milyon TL aktarıldı. Bakanlık olarak kente yapacağımız çok şeyler var. Barajlar, göletler, dere ıslahları, ağaçlandırma faaliyetleri gibi. 2010 yılı yatırım programı önüme geldiğinde Giresun’la ilgili önüme ne kadar proje geldiyse imzaladım. Bundan sonra gelecek projelerin de ek yatırım programına alınması için ilgililere talimat verdim.'' diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Dere ıslahları konusunda önemli adımlar atıldığını, kentte 18 derenin ıslahının gerçekleştirildiğini söyleyerek, şu anda yeni projeleri de yatırım programına koyduklarını kaydetti.

Giresun Valisi Mustafa Yaman’da, bu organizasyonun Türkiye'nin önemli yöresel programlarından biri olduğunu belirterek, bu etkinlikte Giresun'un tarihi, doğası, denizi, turizmi ve tüm diğer yönleriyle tanıtılacağını kaydetti.

Programa katıldığı için, Sayın Çevre ve Orman Bakanımıza şükranlarını sunarak konuşmasına başlayan Vali Mustafa Yaman, 4. Giresun Günleri amacının, ülkemizin ve Karadeniz Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan, Giresun’umuzu tüm yönleriyle daha yakından tanıtmak ve Giresun’umuzun siyasetçilerini, bürokratlarını, işadamlarını, sanatçılarını, , halkımızı İstanbul’da buluşturmak suretiyle şehrimizin kültür, ticaret ve turizm kapasitesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

YAMAN’DAN DEVLET-VATANDAŞ VURGUSU

Giresun’un problemlerinin çözümü, kalkınması ve tanıtımının daha etkin bir şekilde yapılması, ancak devlet-vatandaş kaynaşması ile mümkündür diye sözlerine devam eden Vali Yaman “İş adamlarımızın, kendi memleketlerine yatırım yapmaları, istihdam sağlamaları, sivil toplum kuruluşlarımızın da bunu desteklemeleri problemlerimizin çözümünü daha da kolaylaştıracaktır.” dedi.

Üç gün boyunca devam edecek bu etkinlikte Giresunluların sorumluluk üstlenerek ilimizin tanıtımı konusunda, gereken hassasiyeti göstereceğine inandığını kaydeden Vali Yaman sözlerini şöyle sürdürdü. “Çünkü Giresun, memleket sevdalılarının, hisli yüreklerin sanat ve sanatçıların menbaıdır. Ünlü bilim adamları, siyasetçiler, işadamları, toplum önderleri, sanatçılar, bestekarlar, şairler, yazarlar ve ismini sayamadığım yüzlerce gönül insanının harmanlandığı Giresun’un birlik çağrısının cevapsız kalmayacağı muhakkaktır. Milletvekillerimizle, yerel yönetimlerimizle, üniversitemizle, oda ve sivil toplum kuruluşlarımızla, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ilimizin problemlerini daha rahat çözebileceğimize inanıyorum.”

İstanbul başta olmak diğer yurt içi ve yurtdışında bulunan sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları faaliyetlere destek olduklarını belirten Vali Yaman, organizasyonu gerçekleştiren Giresun Dernekleri Birliği Başkanı Halil Kütük ve ekibi ile Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve yönetimine ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti. 

CANİKLİ’DEN HAVAALANI AÇIKLAMASI

Milletvekili Nurettin Canikli ise Giresunlular olarak iki hayalleri bulunduğunu, bunlardan birinin Giresunspor'un Süper Lige çıkması, diğerinin de kente havaalanı yapılması olduğunu belirtti. Havaalanının hayal olmaktan çıktığını ve son noktaya geldiğini dile getiren Canikli, havaalanı projesinin 2010 programına alınacağını ifade etti.

Herkesin ortak bir hedefi bulunduğunu, siyasi görüşü ne olursa olsun söz konusu olanın Giresun'un geleceği olduğunu kaydeden Canikli, ''Giresunlu herkesin bir amacı var. Söz konusu Giresun olunca siyaset bir yanadır. Siyasetin yapıldığı alanlar da vardır, ama burası yeri değildir. Burada birlik, beraberlik ve Giresun söz konusudur'' diye konuştu.

Milletvekili Ünal Kaçır’da Milletvekilleri olarak beraberce Giresun’a kalkındırma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, organizasyonu düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekili Hüseyin Besli’de organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek “Birlikte olmak, dayanışma içinde olmak çok güzel bir duygudur. Bu birlikteliğin her mekanda, her ortamda gerçekleşmesini diliyorum” dedi.

Milletvekili Ali Temur, “Türkiye gelişiyor, Giresun buradan payını alıyor. Milletvekilleri olarak Giresun’un sorunlarını takip ederek, çözüyoruz” dedi. 2009 yılında ilimizde üç sel afeti yaşandığını, bu afetler sırasında ilimize gelen Bakan Eroğlu’nun verdiği sözleri tuttuğunu, ilimize önemli ölçüde kaynaklar aktardığını, 2010 yılında 72 milyon TL tutarında 14 önemli projenin programa alındığını belirterek Bakan Eroğlu’na teşekkür etti.

Milletvekili Eşref Karaibrahim, geçtiğimiz ay İstanbul’da işadamlarımızla toplantı yapıldığını belirterek, iş adamlarını Giresun’a yatırıma davet etti. Milletvekili Karaibrahim, organizasyondan dolayı vali, belediye başkanı ve Giresun federasyonunu kutladı.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’da, çeşitli nedenlerden dolayı geçtiğimiz yıl bu etkinliğe katılamadığını belirterek bu sene tam kadro olarak katıldıklarını ifade etti. Başkan Aksu, İstanbul’da Giresun’da yaşayanlardan çok daha fazla Giresunlunun yaşadığını belirterek bu organizasyonun birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu geliştireceğini söyledi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ‘da İstanbul’da 1 milyona yakın Giresunlunun yaşadığını, bu tür organizasyonlarla amaçlarının İstanbul’dan Giresun’a kurulu bulunan gönül köprüsünü daha güçlendirmek olduğunu söyledi. Başkan Turan, bu organizasyonla kültürümüzü, geleneğimizi, göreneğimizi tanıtmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz diyerek Organizasyonda emeği geçen vali, belediye başkanı, kaymakamlıklar, İstanbul’daki belediye başkanları ve tüm sponsorlara teşekkür etti.

 

 



Etiketler : Giresunlular, Feshane'ye, Sığmadı,


Bu Haber Toplam 7577 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: