Ana Sayfa » Duyurular
Giresun'a Dev Proje Önerisi
12 Mayıs 2011 Perşembe 11:40
Giresun Aktuel yazarlarında Ali Sarıaydın Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya dev bir proje önerdi ve çarpıcı açıklamlarda bulundu.

Belediye Başkanımız Sayın Kerim Aksu’nun ,Giresun otogarını Gedikkaya Mahallesi'ne taşıma projesi, bence yerinde ve doğru bir karardır.

Ancak; mevcut otogarın yerine spor kompleksi değil de, hatta otogarın önündeki devlet kurumuna ait araziyi de buraya katarak dev bir alış veriş merkezi kurulması daha doğru olacaktır kanaatindeyim.

   Niye mi?

1- Giresun insanı büyük merkezlerde alış veriş yapmak için ya Ordu'ya, ya da Trabzon’a gitmektedir. Keza; bu alışveriş merkezleri Giresun 'da bilbordlara boşuna reklâm vermiyorlar. İnanmayanlar bir gün oralara gidip, kapısındaki 28 plakalı araçlara bir baksın!.Bu proje ile buralarda harcanan paralar Giresun 'da kalacaktır.

Ayrıca yıllardır şu bilinen bir geçek ki, Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk halkı ,alış verişe Sivas’a Bulancak, Piraziz ve Giresun merkez ordu’ya giderken Görele, Eynesil, Çanakçı ilçe halkları da Trabzon’ a gittiğinden yakınarak;Çözüm arama yerine,talihsizliğimizden yakınıp durduk!!

İşte fırsat..

2-Eğer bu proje olursa ,İyice içinden çıkılmaz hale gelen şehir trafiği rahatlar.

3-Tıpkı Afyonkarahisar çıkışındaki kompleks gibi; burası da Giresun’dan,Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve doğu illerine, Hatta Asya kıtasına giden yolcuların uğrak yeri olur, bu da Giresun ekonomisi için büyük bir kazanç teşkil eder.

4- Açılacak yeni iş yerleri sayesinde en az 500 civarında bir istihdam sağlanır.

5-Şehir merkezinde cazip yerlerde kiralar beş bin TL ye çıkmış durumda.Bu kiralar doğal olarak; fiyatlara yansıyıp, Giresun’u pahalı bir şehir haline getiriyor, bu durum önlenir.

6- Giresun’un imajına ve turizmine büyük katkısı olur.

  Bunlar gibi birçok faydası olan bu dev projeyi, belediye ye maliyeti olmadan yapmakta mümkün.  Böyle büyük bir proje yapım aşamasında bile, Giresun ekonomisine milyonlarca lira girdi sağlayacaktır.

Eğri oturup doğru konuşalım. Giresun’dan her gün geçen binlerce transit aracın, Giresun’a uğraması için kaç sebep sayabilirsiniz.

Allah aşkına oturup kalkıp; ‘Yaylalarımız da yaylalarımız’ demekten artık vazgeçelim. Zira Türkiye’de yaylası olmayan pek az il var.



Etiketler : Giresun'a, Dev, Proje, Önerisi,


Bu Haber Toplam 8890 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: