Ana Sayfa » Güncel
GİRESUN VAKFINDA YENİ BAŞKAN AHMET DOKUMACI
22 Ocak 2015 Perşembe 22:01


 Giresun Vakfı'nda yeni başkan Ahmet Dokumacı oldu

Giresun Vakfı'nın genel kurulu Bayrampaşa Titanic Oteli'nde yapıldı.

Yapılan genel kurul sonrası tek listeyle seçime gidildi ve Giresun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Vakfı (GİMEV) Mütevelli Heyeti Başkanı, Beylikdüzü eski İl Genel Meclis Üyesi ve Zeytinburnu Ak Parti Kurucu İlçe Başkanı müteahhit işadamı Ahmet Dokumacı Giresun Vakfı'nın yeni başkanı seçildi.

Divan başkanlığını Av. Fahri Biçer'in, Katip üyeliklerini Şenol Şensoy, Burak Akburak ve Gökhan Dandin'in yaptığı genel kurulda eski yönetim ve denetimin ibrasından sonra seçimler yapıldı. Seçimlere tek liste ile gidildiğinden Ahmet Dokumacı'nın listesi divan başkanı tarafından genel kurulun onayına sunuldu ve oybirliği ile oylandı.

Genel kurala Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, TBMM 20. ve 21. Dönem Giresun Milletvekili  Yard. Doç. Dr. Turhan Alçelik, TBMM 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bazı STK başkanı ve yöneticileri, vakfın üyeleri ile konuklar katıldı.

Giresun Vakfı'nın Genel Sekreteri Dr. Adil Emecan da kongre de seçimler başlamadan önce yaptığı konuşma da vakfın genel sorunları ve son dönemdeki çalışmalar hakkında genel kurula bilgi verdi.

Hüseyin Besli konuşmasında, Giresun'un kalkınmasının en önemli yolunun turizmden geçtiğini söyledi. Turizm alanında yapılacak çalışmalara odaklanmanın daha doğru olacağını kaydederken, "en azından ben böyle düşünüyorum" dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da, düşüncesinde şekillenen Yağlıdere sınırları içerisinde bulunan Karadoğa'nın turizme kazandırılması görüşünü savundu. Burada yapılacak bir gölet projesi üzerinde çalışmalar da yürüttüğünü ve bu konuda düşüncesinde şekillenen projeleri paylaştığını ama bugüne kadar arzu ettiği bir neticeyi ortaya koyamadıklarını söyledi. Yayla turizminin geliştirilmesi için ne gibi çalışmalar yapılması gerekiyorsa hep birlikte destek olunması ve gölet projelerinin üzerinde durulması önerisini getirdi.

Giresun Milletvekili Mehmet Geldi de yaptığı konuşmada, Giresun yaylalarına yapılacak gölet projelerinden söz etti. Kümbet Uzundere vadisinde böyle bir projenin hayata geçirileceğini, İkisu barajının da hizmete gireceğini anlattı.

Giresun Vakfı'nın yeni başkanı Ahmet Dokumacı, genel kurula hitaben yaptığı konuşmada, başarılı hizmetlere imza atacaklarını belirterek, vakfın kuruluşunu gerçekleştiren ve geçmişten bugüne kadar başkanlık ve yöneticilik yapan üyelere teşekkür ederken, işlevini ve amaçlarını yerine getiren bir kurum olarak hizmete devam edeceklerini söyledi. Dokumacı, seçimlerin ardından başkan seçilince, kendisi ile birlikte yönetime seçilen arkadaşlarına duyulan güvenden dolayı teşekkür etti.

Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun milletvekili Mehmet Geldi, 22. ve 23. Dönem İstanbul milletvekili Hüseyin Besli, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, TİRDEF Genel başkanı Gazeteci Haldun Domaç, hem genel kurulun hayırlı olmasını dilediler ve hem de Giresun'un sorunları hakkındaki düşüncelerini paylaştılar. Giresun'un bazı sorunları ile ilgili düşüncelerini açıklayan konuşmacılar, aşılamayan bazı sorunların çözümü noktasında görüşlerini beyan ettiler.

Giresun Valisi Hasan Karahan, genel kurulda yaptığı konuşmada, İstanbul'daki hemşehrilerimizin Giresun'a çok fazla duyarlı olduklarını ve heyecanlı olduklarını ama bu heyecanı n Giresun'da mümkün olmadığını, sanki Giresun'da herkesin halinden memnun bir profil çizdiğini esprili bir dille anlattı.

Giresun Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi işadamı, müteahhit Süleyman Bahat ise Giresun milletvekili Mehmet Geldi'nin turizm yatırımları konusunda yaptığı çağrıya cevaben yaylarımızda kadarstro ve tapu sorunu çözülmeden yatırım yapmanın mümkün olmadığını bundan böyle de olamayacağını söyledi. Çünkü Turizm yapıtırımlarında tapu gerekiyor, nasıl ruhsat alacaksınız? diye önemli bir tespiti dile getirdi. Kendisinin yaylaya ev yaptığını ve yıllarca Orman kurumu ile dava yaşadığını söyledi. Bahat, "Yatırımcıların yatırım yapmaları için öncelikle tekrar ediyorum tapu sorunu ve kadastro meselesi halledilmeli" diye konuştu.

TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, genel kurulda yaptığı konuşmada bazı adımlar atılırken daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Domaç, “bugün övgü ile söz edilen, Tirebolu sahil kuşağının korunması ve Karadeniz otoyolunun şehir dışından geçirilmesi konusunda büyük bir uğraş verdik. Sonunda haklı olduğumuz ortaya çıktı. Çünkü birçok yerleşim yerinin denizle bağlantısı kesildi ve bunun yeniden tesisi için çalışmalar yapılıyor. Şimdi benzer bir durum Tirebolu’ya ticaret limanı yapılması konusunda yaşanıyor. Tirebolu, DOKA tarafından hazırlanan Doğu Karadeniz Master planında turizm olanakları açısından Amasra ile eşdeğer gösterilmiş ve yatırım yapılması gereken ilçe olarak görülmüştür. Turizmle kalkınması üzerinde ortak görüş oluşan ilçemizin, hiçbir sanayi ürünü olmadığına göre balıkçı barınağını ticaret limanı haline dönüştürmek yanlıştır. Bu limandan kum çakıl ve kömür dışında taşınacak hiçbir ürün olmadığı için, ilçemiz turizmle gelişme açısından darbe yiyecektir. Nitekim  bu konuda Ordu Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığımız başvuruda mahkeme lehimize karar vermiştir. Aynı şekilde Tirebolu HES projesinin baraj göllü yapılmasının gerektiğini şirketle de yaptığımız temaslar sonucu kendilerine ve Bakanımız Veysel Eroğlu ile Giresun Milletvekillerine ilettik. Şirket, baraj göllü yapılmasının kendileri açısından rantabl olmadığını söyleyerek çekildi. Bu konuda hassasiyet gösteren Bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.

Domaç sözlerini şöyle tamamladı; “Giresun'un sorunları ile ilgili kararlar alınırken biraz daha dikkatli adımlar atmalıyız. Çünkü sonrasında yanlış adımları telafi etmek ağır bedellere mal oluyor” dedi.

Haldun Domaç'ın ardından söz alan Temel Hamzaoğlu ise, Giresun'un sorunları konuşulurken fındıktan hiç söz edilmediğine değindi. Oysaki Giresun'un en önemli sorunu fındık, dedi. Bu yıl fındık altın çağını yaşarken gelecek yıllarda bu fiyatların daha aşağıya düşmemesi için çalışmaların yapılması gerektiğini savundu.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan da, geçmişte Giresun Vakfı gibi kuruluşların durağan dönem geçirdiğini, bu durağan dönemde Giresun adına başka sivil toplum kuruluşlarının ortaya çıktığını ve kendilerinin de Giresun Federasyonu olarak bu boşluktan ortaya çıkan kurumlardan biri olduğunu söyledi.

Ahmet Dokumacı'nın başkanlığında oluşturulan Giresun Vakfı'nın yeni yönetimini oluşturan isimler şunlar:  Adil Emecan, Bahattin Şener, Veysel Ekmen, Süleyman Bahat, Temel Aygün, Mustafa Cengiz Safi, Talip Emiroğlu, Hakan Yılmaz, Birol Dandin, Nurettin Ocak, Galip Tiryaki, Bilal Kavrazlı, Faruk Aydın, Hikmet Tekiroğlu, Metin Koç, Mustafa Dindarol, Süleyman Baba, Hasan Ekmen, Ahmet Turan Hasbal, Selami Sivritepe, Zihni Gülep, Hamit Topçu, Yaşar Kümbetli, Yakup Engin, Aydın Bay, Osman Acar, Yaşabey Kalebaşı, Dursun Çözel, Beşir Tuncel, Yusuf Sivritepe ve Yaşar Güner.

Yeni yönetim kurulu önümüzdeki günlerde kendi aralarında toplanarak görev bölümü yapacak.

 

 

Haber: Remzi Mamaşoğlu

Kaynak: www.giresundergisi.com

 



Etiketler : GİRESUN, VAKFINDA, YENİ, BAŞKAN, AHMET, DOKUMACI,


Bu Haber Toplam 14046 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: