Ana Sayfa » GİRESUN
GİRESUN TURİZM ALANINDA KENDİNİ FARK ETTİRİYOR..
19 Aralık 2016 Pazartesi 22:42


 GİRESUN TURİZM ALANINDA KENDİNİ FARK ETTİRİYOR...

***Giresun Valiliği Kültür ve Turizm müdürü Kemal Gürgenci’nin basın bülteni
Ülkemizdeki turizm sektörünü bir araya getiren, turizmin nabzını tutan organizasyonlarından biri konumunda olan İzmir Travel Turkey Fuarının 10.organizasyonu, bu yıl 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında İzmir Fuar alanında gerçekleştirilmiştir. 
**Ülkemizin önde gelen tüm Seyahat Acentaları, Tur operatörleri, otelleri, 200’ün üzerinde il, ilçe ve belde, 30 ülkeden yüzlerce katılımcının yer aldığı fuara Giresun Valiliğimizi temsil etmek üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Kemal GÜRGENCİ başkanlığında, İl Kültür-Turizm ve Özel İdare Müdürlüğümüz personellerimizden oluşan 5 kişilik bir ekip katılmıştır. *DOKA(Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından Giresun ilimiz için hazırlanan stant da Giresun’umuzun turizm alanları, kültür envanteri, yayla ve denizgüzellikleri, yöresel gıda ürünleri ve mimarisi tanıtılmıştır.
İlk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü ise halka da açık olan fuarda, seyahat acentaları, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri, yat ve kurvaziyer turizmi / marina, uluslararası turizm otoriteleri ve borsaları, kafe ve restoranlar, aktif ve macera turizmi, belediyeler, bankacılık ve sigorta firmaları, kültür turizmi, valilikler, il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, spor turizmi, kalkınma ajansları, havayolları, turizm teknolojisi, turizm birlik ve dernekleri, kafe, bar, otel ekipmanları firmaları, turizm taşımacılığı, turizm medyası, eğitim turizmi, bilgi ve enformasyon teknolojileri, medikal kuruluşlar ve sağlık kuruluşları yer almıştır.
*İlimizin kullanıma uygun doğa ve kültür destinasyonları, hazırlanan projeler ve yapılan Kültür Turizm etkinlikleri, konaklama işletmeleri, Kültür ve doğayı iç içe yaşatmak için ; ‘’yeşille mavinin destansı şehri Giresun’’ diyerek,Giresun’unu muzun yaylalarındaki el değmemiş doğa, coğrafyanın doğal bitki örtüsü, zengin vejetaryen mutfak, fındık ve ürünleri, çay, Zeytinlik Semti , Giresun Adası, Giresun Kalesi başta olmak üzere pek çok kültür ve turizm varlığımız; fuar ziyaretçilerine, gezginlere, şehrimizi yakından tanımak isteyen Turist rehberleri öğrencilerine, öğretim görevlilerine, akademisyenlere, basın mensuplarına ve acente yetkililerine keyifli bir ortamda tanıtılmış ve görüşmeler yapılmıştır.
İl Kültür ve Turizm Müdürümüz tarafından kendilerine makamlarında nezaket ziyaretinde bulunulan, İzmir Valimiz Sayın Erol AYYILDIZ, İzmir Ege Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Cüneyt HOŞÇOŞKUN, İzmir-Balçova Kaymakamımız Sayın Süleyman ÖZÇAKICI, İzmir Müftüsü Sayın Prof. Dr. Ramazan MUSLU, Giresun sevgisi herkes tarafından bilinen, hemşerimiz Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Mustafa Öztürk’ün yanı sıra, Gaziemir Kaymakamımız Sayın Yaşar DÖNMEZ, Urla Kaymakamımız Sayın Murat Sefa DEMİRYÜREK, Bulancak Kaymakamlığına atanan Foça Kaymakamımız Sayın Niyazi ULUGÖLGE, İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ ve Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü hemşerimiz Sayın Turan ATEŞ, fuarda ilimiz standını ziyaret ederek, Giresun’umuzun tanıtıma katkıda bulunmuşlardır.

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5889 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: