Ana Sayfa » Duyurular
Giresun Kendinden Birini Arıyor
21 Mart 2011 Pazartesi 22:34
Zeki Al araştırdı ve yazdı.Giresunlu kendinden birini, tuttuğunu koparan, muhalefet partileri ile iyi ilişkiler kurabilen birini arıyor.

Giresun’un AK Parti vekilleri başarılı mı, başarısız mı? Görünen köy klavuz istemiyor.

    Başbakan;  Ordu, Trabzon ve Rize ile Giresun’a gelen hizmetleri kıyaslama yaparsa,mevcut milletvekillerini dinlenmeye alabilir.

    Başbakan Erdoğan’ı dünya tanıdı. Hatayı cezasız bırakmayacaktır.

    Trabzon kaybedilen belediyeyi kazanırken, Giresun’da kaybedilen belediye var.

    Nurettin Canikli ile Ali Temür 2 dönemdir bayağı yıprandılar ve yorgunlar. Hacı Hasan Sönmez’e şans veren zaten yok!

    Erdoğan’ın  kendisine sadık gördüğü birini İstanbul’dan gösterme ihtimali de var.

    Aday adayları arasında kıyasıya mücadele erken başladı. Yapılan yoğun kulisler ses getirmeye başladı. AK Parti aday adayları içinde biri birlerini karalayanlar da var!

Giresun milletvekilleri  

    Giresun’a beklenen hizmetleri getiremeyen milletvekilleri,  nasıl seçilirim de meclise girerim hesapları içinde. Bunlardan Giresunlu acilen kurtulmalı..

    SEKA’nın satışında, limanın işlemez hale gelmesinde, çöp sorunun çözülememesinde onların imzası var.

    Giresun Üniversitesi Tıp Fakultesi öğrencilerinin hala Sivas’ta okumasında, 89 öğretim görevlisinden 88’inin “olmaz” dediği kişinin GÜ Rektörlüğünde  görevde olmasında, 8 yılda 12 vali değiminde onların imzası var..

    Yaylaların komşu illerdeki gibi turizme açılamamasında, teşvikten yararlanmak isteyen işadamlarına tesis yeri bulunamamasında Giresun milletvekillerinin imzası var.

    9 yıl önce sözü verilen OR-Gİ havaalanı ile Eğribel Tüneli’nin hizmete girememesinde, Giresun’un hala doğal gaza kavuşamamasında, projesiz başlandığı söylenen Yağlıdere-Alucra yolunun hizmete girmesinin gecikmesinde, Kovanlık-Aydındere yolunun perişan halinin görmemezlikten gelinmesinde bu vekillerin imzası var.

     Giresun köylerinin boşalmasında, milletvekili sayısının 4’e düşmesinde, Giresunspor’a kalıcı gelir kaynakları bulunamamasında, fındıkçılığın ve hayvancılığın isteksizleştirilmesinde, vatandasın hazıra alıştırarak, çalışma kültürünün unutturulmasında bunların imzası var.

     Yaptıkları tek şey, vatandaştan alınan vergi karşılığı yıllardır her hükümetin yaptığı gibi zaruri ihtiyaçları karşılamak oldu. Onu da tam olarak yapamadılar. Yerine getirilmesi beklenen zaruri ihtiyaçlar arasında su,yol, sağlık sorunları ilk sırada ve çığ gibi duruyor.

     Sadece sahilde Görele’den Çanakçı’ya, Giresun’dan Batlama’ya, Kovanlık’tan Aydındere’ye,  Espiye’den Güce’ye, Yağlıdere’den Alucra’ya gidip-gelenlerden yol gerçeklerini öğrenmek daha kolay..

     Her ne kadar Nurettin Canikli’nin Giresun’dan aday gösterileceği iddiaları olsa da, 2 dönemdir belli bir yıpranmışlık ve  yorgunluk payı, Giresun’dan milletvekili olma  şansını azaltıyor.

   

    Giresun için şans olan adaylar yok değil!

      Giresunlu kendinden birini, tuttuğunu koparan, muhalefet partileri ile iyi ilişkiler kurabilen birini arıyor! Kavgacı, eleştirici vekil istemiyor. Giresun’un tamamını kucaklayanların peşindeler..     

      Giresun’dan Ak Parti milletvekili kim olur bilinmez ama mevcut aday adayları içinde biri var ki Giresun için büyük şans.

      H.İbrahim Şengün’ten söz ediyorum.  Aday adayları içinde  en donanımlısı. En tecrübelisi. Kendi partisinin, Giresun adına yapılan vekil hatalarını yüzlerine vurabilen, Giresun’da 9 yıllık AK Parti dönemini A’dan Z’ye tahlil ederek, daha fazla yanlışlık yapılmaması için “ dur” diyebilen pırıl pırıl bir insan..

      CHP’de Aykut Gezmiş için söylenecek söz olmasa gerek. Çocukluk yıllarından  bu yana   CHP’nin içinde büyümüş, CHP kültürü ile yetişen genç ve dinamik birisi. CHP’nin iktidar olması için gönül verenlerden….

      Bu değerler, bakalım Giresun için seçilebilir listelerde yer bulacaklar mı? Milletvekilleri olurlar mı olmazlar mı? Bilinmez ama, bu  donanımlı hemşerilerimizi Yüce Meclise gönderemez isek Giresun yerinde saymaya devam eder!

    Giresun Merkezin sıkıntısı!

  AK Parti’nin Giresun merkezde sorunu var!

    AKP'de aday adayı bolluğu yaşanırken,mevcut adayların partiye oy patlaması yaptırıp yaptırmayacağı belirsizliğini koruyor.

    Bu arada Görele'de ciddi oy potansiyeli olan Mustafa Demirci ile Giresun Merkez'in etkili isimlerinden Ayhan Akten'in hala aday olmamaları tabanda moralsizliğe neden oluyor.

    Mustafa Demirci’nin üniversite mezunu olmayışı,  milletvekili olmasını engellediği söylentiler arasında..

    AK Parti’de'de 2 dönem il başkanlığı yapan ve bu süre içinde partisini başarıdan başarıya koşturan Akten'in aday olmaması halinde AKP'nin özellikle merkezde ciddi sıkıntı yaşayacağı tahminleri yapılırken,Demirci ve Akten'in emeklerinin yok sayılmaması için Genel merkezin sağlıklı bir araştırma yapması bekleniyor.

    Bazı AKPliler ise, "Çok aday adayı var ama Giresun Merkez'de halkın tanıdığı güçlü bir isim yok.Ayhan Akten olmadan bu işler zor görünüyor.Merkez için Akten ikna edilemezse AK Parti hüsran yaşayabilir" diyenler çoğunlukta..

 Giresun AK Parti’nin temayülü

 Giresun’da yapılan temayülde ilginç bir oylama ve sıralama oluştu.

    Temayül yoklamasında, üyeliği devam eden parti kurucular kurulu üyeleri, belediye başkanları, il, ilçe, belde, gençlik, kadın kolları, il disiplin kurulu başkanları ve teşkilat üyeleri, il ve belediye meclis üyeleri,  il demokrasi kurulu, ile köy ve mahalle temsilcilerinden oluşan partililer oy kullandı.

    1710 oy kullanılmak için imza atıldı.Sandıktan 1756 oy çıktı..46 oy iptal edildi. Bu da anlaşılır gibi değil. Genel seçimlerde neler olur, düşünmek bile istemiyorum!

    Giresun’da sıralamaya baktığımızda, rakiplerini uzak ara geride bırakan yok.

    1710 oyun dağılımında, hiçbir adaya güven yok. Birinci sıradaki bırakın oyların yarısını, 600 oy bile alamıyor. Oy atanlar, kendi adamlarını ve geleceğini kollayınca,  ilk yedi aday adayının kıyasıya yarıştırıldığını görüyoruz.

    İlk on sıralamasına MHP kökenliler ile eski milletvekillerinin girmesi ve Giresun tarihinde ilk kez üç tane bayanın ilk on içinde rakiplerini geride bırakması da düşündürücü.

    Trabzon Ak Parti Milletvekili Asım Aykan ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa’nın da hazır bulunduğu temayülde, adaylık sürecini % 10 etkileyecek  ilk on sıralaması ise şöyle:

 1-Şengül Şahin 571 oy,

2-Ercan Türk 503 oy

3-Ayşe Melikoğlu 490 oy,

4-Turan Karadeniz 448 oy,

5-Hasan Aydın 438 oy,

6-Halil İbrahim Şengün  425 oy ,

7-Adem Tatlı 418 oy,

8-İrfan  Güvendi 301 oy,

9-Mehmet Emür 298 oy,

10-Emine Özcan 290 oy.

************************

Tüm Aday Sıralaması 
01-Şengül Şahin: 577,
02-Ercan Türk: 503,
03-Ayşe Melikoğlu: 490,
04-Turan Karadeniz:448
05-Hasan Aydın:438,
06-Halil İbrahim Şengün: 425,
07-Adem Tatlı:418,
08-Aytekin Şenlikoğlu: 417,
09-İrfan Güvendi: 301,
10-Mehmet Emür: 298,
11-Emine Özcan: 290,
12-Mustafa Pul: 256,
13-Köksal Çamaltı: 246,
14-Serkan Özdemir:234
15-Yüksel Bölük:182
16-Abdullah Güney:160,
17-Özgür Yücesan Yılmaz:146
18-Ahmet Çıtlakoğlu:125,
19-Adnan Sağlık: 95,
20-Güler Erkan: 94,
21-Faik Karakılıç: 78,
22-Kadir Başat Çolak: 73,
23-Nilüfer Demir :67
24-Nafi GürselKaraibrahim:63
25-Yakup Akın:55
26-Yakup Civil:51
27-Oğuz Şimşek:50
28-Mehmet Arslan Küçük: 50, 
29-Aladdin Akkaya: 19,
30-Osman Alkuru:10



Etiketler : Giresun, Kendinden, Birini, Arıyor,


Bu Haber Toplam 6475 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: