Ana Sayfa » Dernekler
Giresun Gazeteciler Derneği
07 Temmuz 2012 Cumartesi 21:05
Giresun Gazeteciler Derneği yönetim kurulu basın açıklaması yaparak bazı konulara dikkat çekti.

-BASIN AÇIKLAMASI-

07/07/2012 tarihinde gündemindeki konuları değerlendirmek üzere toplanan Giresun Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu aşağıda sıralanan kararları alarak kamuoyuna duyurma kararı almıştır.

Bilginize…

1-Son günlerde artan yakınma, eleştiri, şikayet, duyum ve ihbarlar üzerine araştırma yapan yönetim kurulumuz, bazı kişilerin; ‘gazeteci’, ‘basın mensubu’, ‘dergi temsilcisi’, ‘belgesel yapımcısı’, ‘TV programcısı’, ‘köşe yazarı’, ‘internet sitesi yöneticisi’ veya başka adlarla çeşitli kişi ve kurumlara giderek (Valilik, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Üniversite, Siyasi Parti, Dernek, Odalar…) para ve kişisel menfaate dayalı taleplerde bulunduklarını tespit etmiştir.

2-Ayrıca aynı özellikteki kişilerin, taleplerini karşılamayanlara rencide edici mahiyette ima yollu yazı, yorum ve söylemlerle üstü kapalı veya açık tehditlerde bulunarak haksız kazanç elde ettikleri gözlemlenmiştir. 

3-  Bu tür taleplerde bulunan kişi veya kişilerin mesleğimizi temsil eden derneğimizle veya gazetecilik mesleği ile ilişkisi yoktur. Ve üyelikleri kabul edilmemekte, üye iseler de üyelikten ihraç edilmektedir.

4-Bu kişilerin ciddiye alınmamasını, gazeteci gibi görülmemesini, taleplerinin karşılanmamasını, tüm kişi ve kuruluşlardan talep etmekteyiz.

5- Giresun Gazeteciler Derneği, çerçevesi Anayasa ile çizilmiş insan hak ve özgürlüklerine, meslek ahlakına, etik değerlere, insani erdemlere saygılı gazetecilerin meslek örgütüdür.

Gazetecilik mesleğinin saygınlığını, güvenilirliğini, inanırlılığını ortadan kaldırmaya yönelik hal ve davranışta bulunanlara karşı mücadele etmek görevlerimiz arasındadır.

6- Ayrıca bazı haber kişilerinin, meslek erezyonuna uğramış, sözde gazetecilere bilerek ya da bilmeyerek destek oldukları, “gazeteci’ kisvesi altında internet sitesi kuran bazı kişilerin tehdit ve şantaj yoluyla toplumda saygın yeri olan kişiliklerden para sızdırma yoluna gittikleri derlediğimiz bilgiler arasındadır. 

7-Giresun Basınına itibar kazandırma mücadelemizde başta üyelerimiz olmak üzere herkesi yanımızda görmek istiyoruz.

Kişi ve kuruluşları yukarıda tanımlamaya çalıştığımız özellikteki kişilerle ilişki kurmamaya davet ediyoruz. Aksi takdirde bu tür yayın organlarında haber konusu olduklarında kamuoyu nazarında yıpranacak ve itibar kaybedeceklerdir.

8-Basın etiğine aykırı hareket ederek imalı ya da açık bir şekilde talepte bulunanların derneğimiz bünyesinde oluşturduğumuz birime bildirilmesi  bu mücadeleye en önemli katkı olacaktır.

Tel : 0532 274 69 28 

(Not: Bu tür  şikayet veya bildirimde bulunanların isim ve mesleki kimlikleri  gizli tutulacaktır)

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Giresun Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu



Etiketler : Giresun, Gazeteciler, Derneği,


Bu Haber Toplam 7641 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: