Ana Sayfa » Duyurular
Gezmiş,Giresun Fındık Üssü Olacak
09 Mart 2011 Çarşamba 19:15
CHP Giresun milletvekili aday adayı Aykut Gezmiş, "bölgemizi fındık üssü yapacağız" dedi.

CHP Giresun Milletvekili Aday Adayı Aykut Gezmiş, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. İl genelindeki ilçe ve belde teşkilatlarını en az iki kez ziyaret eden Gezmiş, önceki gün de Yağlıdere’de ziyaretlerde bulundu.

İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Aksu'nun eşine geçmiş olsun dedi.

Gezmiş, Yağlıdere Merkez Camiinde beraberindekilerle birlikte cenaze namazına katıldı. Daha sonra İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Aksu’nun hasta olan eşini evinde ziyaret eden Gezmiş, Zeynep Aksu’ya geçmiş olsun dileklerini ileterek bir süre sohbet etti.

Yağlıdere Ziraat Odasını ziyaret etti.

Gezmiş, daha sonra Yağlıdere Ziraat Odası’na geçerek oda başkanı Sezai Çağlar ile görüştü. Faaliyetleri hakkında bilgiler veren Çağlar, alan bazlı desteğin kısa süreli olduğunu ve bu durumun fiyatın düşük seyretmesine neden olduğunu ifade ederek “Çiftçi için bu destek kısa  süreli, devletin fındığı yüksek fiyatla alması daha iyi olurdu. Üç yıl verilecek olan bu destekten sonra durum ne olur onu bilemeyiz” dedi.

Ziraat odalarının en örgütlü kuruluşlardan biri olduğunu dile getiren Gezmiş de “Bizler sivil toplum örgütlerini çok önemsiyoruz. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da öyle. Giresun’da görüştüğümüz örgütlerden sıkıntılarını dinliyor ve bunu genel merkeze aktarıyoruz” ifadesini kullandı.

Doğrudan Gelir Desteği’nin “kısa süreli uyuşturucu” bir sistem olduğuna dikkat çeken Aykut Gezmiş, “1 yıl sonra bu destek kesilince üretici sudan çıkmış balığa dönecek. Bunun yerine daha akılcı projeler hayata geçirilerek üreticinin ürününün değer kazanması ve verimlilik sağlanmalı. AKP hükümeti fındık sökümünü teşvik edecekti ama bunu beceremediği gibi yeni fındık alanlarının açılmasını da önleyemedi. Geçtiğimiz yıllarda fındığa yüksek fiyat verildiğinde kim kaybetti. Herkes kazandı. Adeta AKP fındıkta duvara tosladı. Bizler sorunları iyi biliyoruz ve çözümü için de proje üretiyoruz. Mesela fındığa dayalı sanayi gelişirse çiftçinin ürünü de değer kazanır” şeklinde konuştu.

Yağlıdere Muhtarlar Derneği ve Esnaf Odasını da ziyaret etti.

Gezmiş daha sonra Yağlıdere Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Eşref Pul, Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaret ederek Oda Başkanı Mustafa Özdemir ile de görüşerek sorunlarını dinledi. Yağlıdere Muhtarlar Derneği Başkanı Pul, sorunun çok olduğunu ancak çözümün hep ertelendiğini belirterek “Bizim sorunlarımızı anlatmak için vekilin ayağına değil vekilin sorunları çözmesi için bizlere gelmesi gerekir” derken Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Özdemir de esnafın zor durumda olduğunu ve her geçen gün kepenk kapatmak zorunda olduğunu söyledi.

Sorunları dinleyen ve çözüm önerilerini dile getiren CHP Giresun Milletvekili Aday Adayı Aykut Gezmiş, nüfusun AKP’nin iktidarında azaldığına da vurgu yaparak “AKP'nin 2009 seçimlerinde aldığı oy miktarı kadar yani 105.000 kişi kadar nüfusumuz azaldı. Bu çok dikkat çekici bir durumdur” dedi.

Gezmiş ve beraberindekiler daha sonra esnafları dolaşarak sohbet ettiler. Gezmiş’e Yağlıdere ziyaretlerindeYağlıdere İlçe Başkanı Engin Durdu, İl Başkan Yardımcılarından Selahattin Ay, Necmi Sıbıç, İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Mustafa Yılmaz, Türker Salbacak ile Yağlıdere İlçe Yönetimi eşlik etti.



Etiketler : Gezmiş,Giresun, Fındık, Üssü, Olacak,


Bu Haber Toplam 8689 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: