Ana Sayfa
Feshane'de Panellerde İlgi Gördü
15 Nisan 2010 Perşembe 09:51
Giresun Valiliği himayesinde Giresun Federasyonu ve Giresun Dernekler Birliği öncülüğünde bu yıl 4.sü düzenlenen Feshane Giresun Günlerinde yer yerinden oynadı.

Giresunluların sığmadığı Feshane Kültür Merkezinde yöresel oyunların yanında açılan stantlar, boğaz turu ve düzenlenen paneller büyük ilgi gördü.

Feshane'de düzenlenen Gurbetteki Giresunluların Sorumluluğu paneline katılan Bursa Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Murat Toker “Feshane muhteşem halk hareketidir. Siyasi partiler Giresunluların yoğun yaşadığı yerlerde listelerinin seçilecek yerlerine Giresunlu adaylar koymazlarsa o bölgelerde yaşayan Giresunlular bağımsız adaylar çıkarmalı ve o adaylarını seçtirmelilerdir. Gurbetteki Giresunların nüfusu oranında milletvekili çıkaramazlarsa ne Or-Gi Havaalanı, ne Eğribel Tüneli ne de Tirebolu Demiryolu açılır” dedi.

Toker açıklamasının devamında “Giresunluların bu potansiyeli var, yeter ki halk önderleri bu gücü harekete geçirsinler. Bundan 23 yıl önce 1987 yılında rahmetli Temel Gündoğdu’ya “seni bir yıl sonra İstanbul’da gurbetten seçilen ilk milletvekilimiz olarak misafir edeceğim” demiştim. 1988 yılında Mavi Marmara’da iki bin Giresunlu hemşerilerimizin katıldığı muhteşem birlik gecesinde İstanbul’dan seçilen ilk Giresunlu milletvekilimiz Temel Gündoğdu hemşerilerimize hitap etmişti. İnşallah bir dahaki Giresun Günlerinde İstanbul Milletvekili Halil Kütük’ün elinden bir plaket almayı Allah bize nasip etsin” dedi.

Bu sözlerin ardından panele katılan bine aşkın Giresunlular tarafından büyük alkış aldı. Panelin ardından katılan konuşmacılar, Bursa Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av.Murat Toker, Giresun Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Mamaşoğlu, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel ve paneli yöneten hemşerimiz Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu’na Giresun Federasyonu tarafından Giresun Günleri anısına plaket verildi.

                     Haber : Erdal AVCI
                     Foto     : Kamil KOÇ 



Etiketler : Feshane'de, Panellerde, İlgi, Gördü,


Bu Haber Toplam 7971 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: