Ana Sayfa
Eynesil Kemaliye Afyon Şehitliğinde
11 Eylül 2011 Pazar 13:24
Giresunlular Afyon'a şehitlerine koştu. Eynesil Kemaliye Köyü Derneği'nden anlamlı ziyaret.

Kurtuluş Savaşı bu vatanın kurulması için bu milletin verdiği tarif edilmesi zor bir başkaldırışın öyküsüdür. Yurdun dört bir yanındaki vatan evlatları vatanını düşman işgalinden kurtarabilmek için eldeki kısıtlı imkanlarla bölgelerinde bağımsızlık mücadelesi vermişlerdir.

Ancak bazıları varki sadece kendi bölgesini savunmakla kalmamış düşmanın işgal ettiği tüm bölgelere yardıma koşarak Önderimiz Atatürk'ün de dediği gibi "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh da bütün vatandır" sözünde olduğu gibi kahramanca savaşmışlar hatta şehit düşmüşlerdir.

İşte Afyon'da bulunan "Giresunlular Şehitliği" bu kahramanca mücadelenin en güzel örneklerinden biridir. Taa Giresun'dan kalkıp Afyon'a savaşmaya gelen bu kahramanlar burada şehit düşüp o çoook sevdikleri memleketlerine bir daha dönememişler geride bıraktıkları ailelerine köylerinde ziyaret edebilecekleri bir mezar bile bırakamamışlardır.

Ancak Afyon'da bu kahraman uşaklar unutulmamış ve yıllar sonrada olsa isimleri unutulsada bu kahramanlıklarının anısına "Afyon Giresunlular Şehitliği" yapılarak her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramında devlet yetkilileri ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla resmi törenler düzenlenmektedir.

Giresunlu hemşerilerimizinde her yıl hiç aksatmadan Afyon'a giderek atalarını ziyaret etmesi onların başında dualar okuması onlara ve geçmişlerine olan saygının bir ifadesidir.

Bu hemşerilerimizden birisi İstanbulda Ayazağa'da bulunan Giresun Eynesil Kemaliye Köyü Derneği yönetim kurulu üyesi olan sayın Mustafa CİVEK yapmış olduğu açıklamada " Bu vatana sahip çıkan onu düşmanın işgalinden kurtarmak için mücadele eden savaşan, şehit düşen bu ecdadımıza bizim sahip çıkmak hiç olmazsa senede bir kere bile olsa gelerek onlara dualar etmek her Giresunlunun atalarına karşı vicdani bir borcudur. Hatta mümkünse çocuklarımızı da buralara getirip bu önemli görevin manevi heyecanını onlara yaşatarak bu ziyaretlerin dünya durdukça devam etmesini sağlamak zorundayız. Bu şekilde bize bu vatanı bırakan ecdadımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Allah tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin Allah onlardan razı olsun" dedi.

Bizde tüm Giresunlular olarak atalarımızın kutsal emaneti olan vatanımıza sahip çıkmalı ve onu kormak için her zaman hazır olmalıyız.

 

HABER: İLHAN CIVAK


Etiketler : Eynesil, Kemaliye, Afyon, Şehitliğinde,


Bu Haber Toplam 10346 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: