Ana Sayfa » Güncel
Eynesil Gençlik Platformu Kuruldu
13 Nisan 2013 Cumartesi 10:04
Gurbette yaşayan Eynesilli Gençler, Eynesil Gençlik Platformu’nun İstanbul’da düzenlemiş olduğu sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Eynesil Gençlik Platformu Kahvaltıda Buluştu..
Gurbette yaşayan Eynesilli Gençler; Eynesil Gençlik Platformu’nun İstanbul’da düzenlemiş olduğu sabah kahvaltısında bir araya geldi.
 
 
İstanbul - Pide Göresun’da gerçekleşen kahvaltıya  Eynesil’in tüm köy mahalle ve belde  gençleri temsilcilerinin yanı sıra 12 Nisan’da vizyona girecek “ATATÜRK’ün FEDAİSİ TOPAL OSMAN AĞA” filminin başrol oyuncusu Reha BEYOĞLU ve Giresun Medya Platformu Başkanı Ali Şükrü KARA katıldı.





Kahvaltının açılış konuşmasını yapan Kamer KARABEKTAŞ;  Eynesil Gençlik Platformu Gurbette yaşayan Eynesilli Gençlerin birlikteliğini ve örgütlenmesini sağlayarak, gençlerin toplum yararına kalkınması, gelişmesi ve ilerlemesine yönelik proje tabanlı çalışmalar yürütecektir. Oluşumumuz yenilikçi, vizyonu geniş, çağdaş ve dinamik yapısıyla gençliği ön plana çıkaracak fakat tecrübe ve aklı asla yadsımayacaktır. Bu bağlamada, Eynesil’e gönül veren herkesi fikirleriyle ve projeleriyle bekliyoruz. Sorunlara karşı hassas, çözüm üretme konusunda sorumluluk sahibi olan her Eynesilli’yi Eynesil Gençlik Platformu’nu desteklemeye çağırıyoruz. Sizlerin desteği bizleri güçlü kılacak ve atılan her adım Eynesil’i daha da güzelleştirecektir.”dedi.




 
Giresun Medya Platformu Başkanı Ali Şükrü KARA “Gençlerin gözündeki heyecan ve kararlılık aktarımlarınızdan da  anlaşılıyor. Bu oluşum Eynesil ve Giresun için mutluluk verici.. Çizilen ve  uygulanması gereken organizasyon şemanızı çok beğendim etkileyici seviyede.”
 
Kahvaltıya Ümraniye’den katılan  Ören - Der Gençlik Kolları Başkanı İsmail KART “Biz gençler olarak birlik ve beraberlik adına  üzerimize düşen görevleri yapma konusunda hassasiyet içerisindeyiz. Yalnızca sorunları ortaya getirmekten ziyade, çözüm odaklı projeler üretmeye dayanan iç dinamikleriyle taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmaya çalışan bir yapıda olmalıyız. Bilgi ve tecrübesini sunan büyükler ile heyecan ve kararlılığını sunacak olan gençlerin işbirliği şüphesiz ki, müspet sonuçlar doğuracaktır.”dedi.
 
Kahvaltıya Ayazağa’dan Kösemen Köyü adına katılan Raşit ARSLAN  “Eynesil Gençlik Platformu; yaşadığı toplumun sorunlarından bağımsız olamayacağı, bu sorunlara ilişkin geliştireceği duyarlılığın konum itibari ile aydınlanmadan, bilimden, kültürden, yenilikten, bağımsızlık ve özgürlükten yana olması gerektiği gerçeği ile hareket etmelidir”dedi.
 



 


 
“ATATÜRK’ün FEDAİSİ TOPAL OSMAN AĞA” filminde Topal Osman’ı canlandıran Reha BEYOĞLU “ Bakıldığında sizlerin Eynesil Gençlik Platformu olarak Eynesil ve Giresun için iyi işler  çıkaracağı  ortada. Gençlerin kendi değerlerine, kendi  kültürüne sahip çıkarak yaşatmasını anlamlı buluyorum. Eynesilli Gençler tarafından burada ağırlanmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

 
Film ile ilgili bilgiler de veren filmin başrol oyuncusu Reha BEYOĞLU “Topal Osman Ağa, Kurtuluş Savaşı’nda destan yazmış, sadece Giresun ve Karadeniz için değil, Cumhuriyet tarihi için de önemli ama birçok yönüyle yanlış tanıtılan bir kahramandır. 12 Nisan’da  vizyona girecek Topal Osman filmi Cumhuriyet tarihimize ışık tutan ve ses getiren bir film olacak. Emin olun her bir Giresunlunun bu film sonrası sokaktaki yürüyüşleri değişecek.”  Dedi.













Ortak kararların alınarak ve yönetim kurulunun belirleneceği bir sonraki Eynesil Gençlik Platformu toplantısının İstanbul- Ümraniye'de Ören-Der Gençlik Kolları ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.
 
Kahvaltı sonrası Eynesil’in yetenekli ismi Hüseyin BODUR’ un çaldığı kemençe eşliğinde horon halkaları kuruldu. 






İstanbul’da yaşayan Eynesilli Gençler; bu fırsatla kemençe ve horon kültürüne bağlılıklarını bir kez daha gösterdiler..



Yasin SOFU - www.eynesilajans.com


Etiketler : eynesil, gençlik, plartformu,, eynesi, federasyonu,


Bu Haber Toplam 9403 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: