Ana Sayfa
Eynesil Aralık Köyü Yeni Yerinde
06 Aralık 2011 Salı 20:02
GOP Yıldıztabya'da bulunan Eynesil Aralık Köyü Derneği muhteşem bir açılışla yeni yerine taşındı.

Açılışa Giresun  Federasyon Başkanı Hasan Turan, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük, Kıyı Emniyeti Daire Başkanı Aslan Dede,  Gaziosanpaşa Müftüsü Bekir Derin , İşadamları Sezai Yamak, Metin Keleş, Mustafa Çoşkun,  Has Parti İlçe Taşkilatı, Giresun Medya Platformu Başkanı Ali Şükrü Kara, Vatan Giresun Nuri Yılmaz, Yıldıztabya mahalle muhtarı İsmail Korkmaz, Eynesil Belen köyü Dernek Başkanı Esat Kara, Eynesil Dereköy Derneği Naim Kul, Bulancak Ataköy Derneği Aytaç Akkaya, Erol Yıldız, Aydın Kömürcü  Giresun Camiasının Dernek Başkanları ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Açılış Gaziosmanpaşa Müftüsü Bekir Derin'in Duaları eşliğinde yapıldı. 

GOP Müftüsü Bekir Derin, Kıyı Emniyeti Daire Başkanı Aslan Dede, İşadamı Sezai Yamak, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük ve İşadamı Metin Keleş açılış kurdelesini birlikte kestiler. Derneğin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan Derneğin kurucu Başkanı İsmail Yamak, Başkan Murat Baş ve Dernek yönetimi onları büyük bir mutlulukla izlediler.

Açılışa ilgi oldukça fazlaydı.

Açılışa katılan misafirler en iyi bir şekilde ağırlandı.

Açılışa katılanlar Vatan Giresun'a poz verirken önce vatan dediler.

Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük açılışta yaptığı konuşmada Dernek yönetimini ve Aralık Köyünü kutlayarak yılmak yok yola devam dedi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, emeği geçenlere teşekkür ederek daha sıkı işbirliği içine girerek hep beraber güzel işler yapalım dedi.

Açılışa olan yoğun ilgi zaman zaman izdiham yaşanmasına sebep oldu.

Dernek Başkanı Murat Baş ve yönetimi tüm misafirleri en güzel şekilde ağırladılar.

Başkan Murat Baş'ın açılış konuşması.

İlçemiz sınırlarını aşarak Giresunda , İstanbulda ve Avrupada etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştiren derneğiz , kendine yakışır dernek merkezine kavuştu.Dernek merkezi açılışında açılış konuşması yapan Murat BAŞ  ''  Değerli Hemşehrilerimiz;

  Aralık Köyü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği kurulduğu yıldan bu zamana  köyümüzün, hemşehrilerimizin ve yaşadığımız çevrenin  kültürel, sosyal ve ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlamaktadır.

  Aralık Köylüler olarak  yaklaşık atmış yıldır gurbette yaşamamıza rağmen 2008 yılına kadar sağlıklı bir dernek kurulamamış, kurulma girişimleri çeşitli sebeplerle sürekli ertelenmiştir. Bunun getirdiği eksiklikle 2008 yılında kurucu başkanımız Sn. İsmail Yamak ve onyedi arkadaşımızla birlikte özverili, gayretli ve planlı bir şekilde çalışarak derneğimizin temellerini attık. Üye çalışmaları yaparak hemşehrilerimizin örgütlemesini gerçekleştirdik. Daha sonraki çalışmalarımızla  gerek köyümüzde gerekse yaşadığımız çevrede bir çok sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirdik. Hasta ve yaşlı ziyaretlerinden, kültür ve tarih gezilerine toplu iftar yemeklerinden, ihtiyaç sahiplerine yardımlara, köyümüzdeki eksikliklerin giderilmesinden eğitim konusundaki faliyatlere kadar bir çok projeyi hayata geçirdik. Yaptığımız proje ve faaliyetlerle derneğimize ilgi her geçen gün artmaktadır. Bunun sonucu olarak  altıyüzelli aktif üyesi ile Giresun’da,  İstanbul’da ve Avrupa’da etkin bir dernek haline gelen derneğimiz planlı, programlı ve ilkeli olarak büyümesini sürdürmektedir.

Aralık Köyü Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Şehit İtfaiyeci Hüseyin Çekiç.

Bu vesile ile başta derneğimizin kurucularından ve dava arkadaşımız Şehid Hüseyin Çekiç’i rahmetle anıyor, bizleri hiçbir etkinliğimizde yalnız bırakmayan hemşehrilerimize işadamlarımıza ve brokratlarımıza  teşekkür ediyorum ‘’  dedi.

Hüseyin Çekiç'le ilgili sitemizde yayınlanan haberi okumak için tıklayınız.

http://vatangiresun.com/haber_detay.php?haber_no=627



Kaynak: www.vatangiresun.com Etiketler : Eynesil, Aralık, Köyü, Yeni, Yerinde,


Bu Haber Toplam 15821 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: