Ana Sayfa » Güncel
Esenyurt'ta Giresun Rüzgarı Esti
28 Nisan 2015 Salı 11:21
Esenyurt'ta Giresunlular Abdurrahman ADA ile tarih yazdılar..

 Esenyurt'ta Şölen vardı,Bayram vardı...

Esenyurt'lu Giresunlular istanbul da bir ilki,sevinci yaşadılar...
Teşekkürler belediye başkanı sayın Necmi KADIOĞLU,Teşekkürler Abdurrahman ADA ve ekibine..
Esenyurt Belediyesi, ilçede yaşayan Giresunlu vatandaşları bir araya toplayıp kültürlerini tanıtabilecek bir hizmetin temelini attı. Temeli atılan Esenyurt Giresunlular Kültür Evi açılışı aynı zamanda eğlence ve şölen havasında gerçekleşti. Törene Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı Abdurrahman Ada, Giresun Görele Belediye Başkanı Tolga Erenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma merasimi sonrası farklı bölgelerden gelen binlerce Giresunlu vatandaş Gaziler Parkı Şehir Stadyumuna doğru yürüyüşe geçti. Otçu Göçü Yürüyüşü gerçekleştiren vatandaşlar Kardeşlik Tohumu ekerek Esenyurt sokaklarında dolaştı. Şenlik alanına giren vatandaşlar Esenyurt Belediyesi Tarafından kendilerine hediye edilen Giresunlular Kültür Evi’nin temel atma merasimini şenlikle kutladı. Kemençe eşliğinde horanların oynandığı, yöresel oyunların sergilendiği şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlendi. 28 kemençeci ile en büyük ay yıldızlı horon gösterisi katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Yöresel tatlarında sergilendiği şenlikte vatandaşlara pancar çorbası, keşkek, Giresun pastası, Görele dondurması, Çamoluk balı, Görele kesme helvası ve Şebinkarahisar pestil köme ikramı yapıldı.
"MESELE BURADA KARDEŞLİĞİ UNUTMAMAKTIR"
Giresunlulara hizmet etmekten son derece mutlu ve memnun olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Burada asıl gaye şenlik eğlence değil. Asıl gaye Giresunlular Kültür Merkezi’nin açılışı. İstanbul’da yaşayan Giresun halkının yaşamlarını kolaylaştırmak. Kendi kültürlerini geliştirmesi, kendi kültürlerini unutmadan devam ettirebilmeleri için bir merkez oluşturuyoruz. Umuyorum ki Giresunlular akrabaları, eşleri, dostları hemşehrileri buralarda kendilerini daha fazla ifade ederler. Daha rahat bir şekilde buluşma noktası oluştururlar. Gurbetteki o gurbet havasını bir nebze olsun burada giderirler. Giresunluları unutmazlar. Mesele bu, yani Giresun’u unutmamaktır, hemşerileri unutmamaktır, akrabaları unutmamaktır, kardeşliği unutmamaktır. Buradan da Türkiye’ye barış aşılamaktır. Giresun bunu yapacak güçte, bunu biliyorum”dedi.
Giresunlular olarak İstanbul’da tarihi bir an yaşadıklarını belirten Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı Abdurrahman Ada, “Muhteşem bir organizasyon oldu. Hemşerilerimizin hepsi, dernek başkanlarımız, federasyon başkanlarımız, belediye başkanlarımız herkes duyarlı davrandı. Herkes bu birliğe beraberliğe koşturdu. Bizi mutlu ettiler. Önemli olan insanların kültürlerini gurbette yaşayabilmeleridir. Biz bu kültürü, bu hazzı hep beraber arkadaşlarımızla yaşayabiliyoruz. Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu bize bu imkanı sağladı. Huzurlarınızda Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na şükranlarımızı, saygılarımızı arz ediyoruz. Bu kültür merkezimiz inşallah kısa sürede bitecek. Bittiğinde daha fazla kalabalık, daha fazla insanımızı, hemşehrimizi burada ağırlamaktan onur duyacağımızı ifade ediyorum” diye konuşu.



Etiketler : Esenyurt'ta, Giresun, Rüzgarı, Esti,


Bu Haber Toplam 6777 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: