Ana Sayfa » Duyurular
Dolmabahçe'de Giresun Rüzgarı
27 Haziran 2010 Pazar 11:03
Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Ödül Töreni Dolmabahçe Sarayı'nda yapıldı.Törene Giresun'lu sivil toplum kuruluşları da katıldı.

 
Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan,Dr.Reşat Bahat,GDB Başkanı Halil Kütük,Giresun Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreter Cumhur Melikoğlu,Giresun Federasyonu yönetim kurulu üyesi Suna Özbayram,Giresun Federasyonu Başkan vekili Mehmet Kuğu,Bulancak Federasyonu ( BUFED ) Başkanı İhsan Yüksel,Giresun Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Üsküdar Belediye meclis üyesi Coşkun Çalık açılış sırasında görülüyorlar.
 
Sivil Toplum Kuruluşları Ödül Töreni Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirildi.Törene Giresun'lu sivil toplum kuruluşları da katıldı.Şehitlerimiz için saygı duruşu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan gece Vatan ŞAŞMAZ ve TRT spikeri sundu.
 
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür belgesini Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük verdi.GDB Başkanı Halil Kütük belgeyi vermeden OR-Gİ sözünü aldı.
 
 
   Türkiye'deki yüzlerce sivil toplum örgütünü bünyesinde barındıran Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu'nun (TSTK) bu yıl dağıttığı "Sivil Toplum Kuruluşları Türkiye Ödülleri" sahiplerine verildi. Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinde düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TSTK Genel Başkanı Hasan Ekşi ve çok sayıda davetli katıldı.
 
 
OR-Gİ nin sözünü alan GDB Başkanı Halil Kütük Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür belgesini verdi.
 
Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu tarafından ''Vizyon' ödülüne layık görülen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ödülü, ıssız tren istasyonlarında, yol boylarında, postanelerde, havaalanlarında, limanlarda, Türkiye'nin 5 bin şantiyesinde gece-gündüz çalışan 100 bin kişilik ulaşım ve iletişim ailesi adına aldığını söyledi.
 

OR-Gİ için Bakan'dan söz alan GDB Başkanı Halil Kütük'e bazı Giresun Dernek Başkanları seçimden önce temeli atılmassa bu iş yine uzar dediler.

Kendisine verilen ''vizyon'' ödülünü, eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli'nin elinden alan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, kendisini bu ödüle layık gören jüri üyelerine ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına teşekkür ederek, Türk milletinin hizmetinde olmak için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Yıldırım, Pakdemirli'nin, Ulaştırma Bakanlığı dahil olmak üzere birçok bakanlık görevinde bulunduğunu, vizyonuyla ülkeye katkılar sağladığını dile getirerek, ''Bu ödülü onun elinden almak, benim için ayrı bir bahtiyarlık. Türkiye'nin 57 ilinde 10 binden fazla derneği bünyesine alan ve Türkiye'nin demokratikleşmesi, AB katılımı için fevkalade önemli çalışmalar yapan en büyük sivil toplum kuruluşunun bu ödüle beni layık görmesinin, diğer birçok ödülden daha anlamlı olduğunu düşüyorum'' şeklinde konuştu.

-GECEDE VERİLEN ÖDÜLLER-

Törende, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya ''kamu hizmetleri'' ödülü, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e ''iletişim'' ödülü, TUSKON Genel Başkanı Rızanur Meral'e ''girişimcilik'' ödülü, Ana Çocuk Eğitim Vakfına ''sivil toplum kuruluşu'' ödülü, Ziraat Bankasına ''ekonomi'' ödülü, İstanbul Kültür Sanat Vakfına ''güzel sanatlar'' ödülü, İSMEK'e ''eğitim'' ödülü, Prof. Dr. Hüseyin Atay'a ''din bilimleri'' ödülü, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a ''spor'' ödülü, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'na ''sağlık'' ödülü verildi.

 
Spor ödülünü Ertuğrul Sağlam aldı ve bir konuşma yaparak bu ödül tüm Bursaspor camiasınındır dedi.
 
Batı Bahat hastanesi sahibi Dr.Reşat Bahat ve Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan Din bilimleri dalında ödüle layık görülen Prof.Dr.Hüseyin Atay'a teşekkür belgesini ve ödülünü verdiler.
 
İSMEK'in ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş aldı.Gecede, Prof. Dr. Halil İnalcık ''tarih'' ödülüne, B'Teselem sivil toplum örgütü ''uluslararası barış'' ödülüne, Halil Kaya Gedik ''fen bilimleri'' ödülüne, TOKİ ''imar'' ödülüne, Dedeman Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Dedeman ''turizm'' ödülüne, PTT Genel Müdürü Osman Tural ''kalite'' ödülüne, Arena programı ''araştırma programı'' ödülüne, 32. Gün programı ''televizyon haber programı'' ödülüne, Ali Kırca ''açık oturum'' ödülüne, Fox TV ''yılın televizyon kanalı'' ödülüne, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ''uluslararası kadın hakları'' ödülüne layık görüldü.
 

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi hemşerimiz Prof.Dr.Müzeyyen Güler'de ödüle layık görüldü.

Prof. Dr. Fuat Keyman'a ''siyaset bilimcisi'' ödülü, Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi'ye ''çevreye duyarlılık'' ödülü, Güner Pekinel ve Süher Pekinel'e ''müzik'' ödülü, Prof. Dr. Saim Yeprem'e ''halkla ilişkiler'' ödülü, STV'de yayımlanan Ayna programına ''en iyi yurt dışı belgesel'' ödülü, AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ve TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can'a ''bireysel başarı'' ödülü, Teke Tek programına ''yılın objektif programı'' ödülü, eski TGC Başkanı Nail Güreli'ye de ''yılın gazetecisi'' ödülü verildi.

Ödül törenine, Gümüşhane Valisi Ender Salihoğlu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

 
 
Doğankent Federasyonu Başkanı  Serkan Cihan,yardımcısı Temel Bilecen ve Giresun Federasyonu Başkan vekili Mehmet Kuğu.
 
Ödül törenine her kesimden oldukça yoğun bir ilgi vardı.Dolmabahçe sarayının bahçesi tıklım tıklım dolu idi.


Kaynak: www.vatangiresun.com Etiketler : Dolmabahçe'de, Giresun, Rüzgarı,


Bu Haber Toplam 13681 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: