Ana Sayfa » Güncel
Demiryolu Bir Başka Bahara
06 Ekim 2011 Perşembe 07:54
Giresun Dernekleri Birliği Başkanı Halil Kütük, Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman ile Erzincan - Tirebolu - Trabzon demiryolunu konuştu. Ancak olumlu sinyaller alamadı.

 

Demiryolu Bir Başka Bahara mı Kalıyor…

Giresun Dernekleri Birliği Başkanı Halil Kütük , Türkiye çapında yapılanmakta olan Tüm Bürokrat ve İşadamları Derneği’nin ilk genel kurul toplantısında bu derneğin Denetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Genel kurul sonrası Tüm Bürokratlar ve İşadamları Derneği ile Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu’nun müştereken organize ettiği “İzmir’in Geleceği” konulu bir panel düzenlendi.

Panele, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman katıldı.

Giresun Dernekleri Birliği Başkanı Halil Kütük , Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman ile Erzincan – Tirebolu – Trabzon demiryolunu konuştu. Ancak olumlu sinyaller alamadı.

İşte Tirebolu Demiryolu ile ilgili yaşanan diyalog.

Halil Kütük : Sayın Genel Müdürüm, Giresun Dernekleri Birliği Başkanıyım. Müsaade ederseniz size bizler için çok önemli bir konudan bahsetmek istiyorum.

Süleyman Karaman : Buyurun

Halil Kütük : Sayın Genel Müdürüm, Erzincan Trabzon arasına yapılması düşünülen Demiryolu Projesinin Harşit Vadisi ve Tirebolu üzerinden Trabzon iline ulaştırılması hemşerilerimizin genel arzusudur. Bu konu ile ilgili son durum hakkında bilgi alabilir miyim?

Süleyman Karaman : O konuda henüz karar verilmedi.

Halil Kütük : Sayın Genel Müdürüm, bu hususta mutlaka belli aşamalar kaydedilmiştir. Karar hangi yönde olabilir?

Süleyman Karaman : Bu kararlar beni aşıyor.

Halil Kütük : Sizden bu hususta bir cevap alıp, bunu ekibimizle değerlendirmek istiyoruz.

Süleyman Karaman : Tirebolu üzerinden olması zor bir ihtimal.

Halil Kütük : Osmanlı döneminden beri yapılan bütün etütler Tirebolu üzerinden olması yönünde. Bunu siz de biliyorsunuz.

Süleyman Karaman : Mesafe çok uzak, o zaman dolaşma oluyor. (Cep telefonundan ve harita üzerinden de söylediklerini teyit ediyor.)

Halil Kütük : Sayın Genel Müdürüm, Tirebolu üzerinden gelmemesi durumunda 35 km.lik ve ciddi bir maliyet gerektiren tünel yapmanız gerekiyor, bunun örneği yok.

Süleyman Karaman : Bahsettiğiniz raporların hazırlandığı dönemlerde tünel kazmak son derece zor bir işti. Şimdi tünel kazmak bizim için çok kolay. Dolayısıyla tünel bu projeye engel olmaz.



Etiketler : Demiryolu, Bir, Başka, Bahara,


Bu Haber Toplam 8142 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: