Ana Sayfa » Duyurular
Danışman Köyü'nde Yol Çilesi
14 Temmuz 2011 Perşembe 02:48
Yolları ulaşıma açılmayan aile felçli ve böbrek hastası annelerini el arabası ile hastaneye götürüp getiriyorlar.

Tirebolu ilçesinde yol çilesi çeken aile felçli hastalarını doktora görebilmek için el arabasında taşıyor. Yıllardır battaniye ve sal yaparak hastalarını taşımak zorunda kalan aileye hayırsever köylüleri yol açtırmış olsa da açılan yoldan araç işlemediği için yol çilesinden kurtulamadılar.

Tirebolu’nun Danışman Köyü’nde Abdullah Güneş, 80 yaşındaki felçli annesini haftada üç defa doktora götürmek için yol çilesi çektiğini ileri sürdü.

Felçli olmasının yanı sıra bir çok hastalığa bağlı olarak haftada üç gün Görele ve Tirebolu’daki devlet hastanelerine annesini götürmek zorunda kaldığını belirten Abdullah Güneş, “Anne yıllardır yatalak bir hasta. Son yıllarda, ise böbrek hastalığı başta olmak üzere başka hastalıklara da yakalandı. Bu yüzden haftada üç deva hastaneye götürmek zorunda kalıyoruz. Evimize yol olmadığı için yıllarca battaniye içerisinde ve sal yaparak evimizden yaklaşık 500 metre mesafedeki ana yola taşıdık. Bizim bu halimizi gören bir Almancı köylümüz bize yol açtı. Ancak yolumuz işler halde değil. Bu yüzden de halen hastamızı el arabası ile ana yola götürüp getirmeye devam ediyoruz” dedi.

Çocuklarına ve torunlarına eziyet verdiği için üzgün olduğunu söyleyen Emine Güneş; “ Yıllardır evlatlarım ve torunlarım beni hastaneye götürmek için çile çekiyor. Çoğu zaman çocuklarımın bu çilesi yüzünden hastaneye gitmek bile istemiyorum” dedi.

İşler halde olmasa da yolun açılmasını sağlayan Almancı hayırsever Bagiye Yıldırım ise; “Yıllardır komşumuzun çektiği çileyi gurbetten gelip gittikçe görüyoruz. Komşularımızı ikna ederek yol verilmesine müsaade aldık ve yolunu kepçe ile açtırdık. Fakat yolun işler hale gelmesi için bu yeterli değil. Halen hastalarını el arabası ile taşımaya devam etmeleri insanlık adına utanılacak bir durum.” dedi.



Kaynak: giresunekspres Etiketler : Danışman, Köyü'nde, Yol, Çilesi,


Bu Haber Toplam 12237 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: