Ana Sayfa » Güncel
ÇATALAĞAÇ HALK OYUNLARI EKİBİ HAZIRLANIYOR
28 Ocak 2015 Çarşamba 21:39


 Çatalagaç Köyü Halk Oyunları Ekibi 2015 Yılında Yapacağı Gösterilere hazırlanıyor.

Çatalağaç Köyü Halk Oyunları ekibi 2014 yılında kurulan Çatalağaç Köyü Derneği bünyesinde çalışmalarına devam edecek.

Çatalağaç Köyü Halk Oyunları ekibi 2011 yılında Giresun Federasyonu’nun Bağcılar Olimpik Spor Salonunda ilk gösterisini yapmış olup, burada gördüğü yoğun ilgiden dolayı 2011ve 2012 yıllarında feshane Giresun günlerinde ve çeşitli etkinliklerde de sahne almıştır. Ekip sahne aldığı tüm gösterilerde büyük beğeni toplamıştır.

Harşıt vadisinin yüzyıllardan bu yana oynanan  halk oyunlarını atalarından öğrenen Necati Güvendi, Nazlı Güvendi, Mustafa Bişkin, Cevriye Şahin, Erdal Güvendi, Ümmühan Kandaz ve Çatalağaç köyü sanatçısı Şerif Pir ile yola çıkan ekip , bu oyunların yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gönüllü olarak yola çıkmıştır. Ekip yeni katılımlarla çalışmalarına devam etmektedir.

Katıldığı tüm etkinliklerde izleyenlerin ilgisini çeken ve büyük beğeni toplayan ekip Yunis Meral ve Halil yazarın ekonomik katkılarıyla Abdullah Öner Meral ve Mustafa yazarın organizasyonu ile yoluna devam etmektedir.

2015 yılında yöresel oyunlarına çeşitli gösterilerle tanıtmaya ve sevdirmeye devam edecek olup oynadıkları oyunlara klip çekmek için de çalışmalarına da bütün hızıyla devam etmektedir.

Çatalağaç Köyü Derneği

Yönetim Kurulu



Etiketler : ÇATALAĞAÇ, HALK, OYUNLARI, EKİBİ, HAZIRLANIYOR,


Bu Haber Toplam 6054 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: