Ana Sayfa » Dernekler
Büyük Şölen Başlıyor
30 Mart 2015 Pazartesi 22:30


 9. Giresun Günleri Başlıyor

 

Çıtasını her yıl yükselterek devam eden ve İstanbul’daki yöresel gün etkinliklerinin ilki ve en kapsamlısı olan “ Giresun Günleri”nde geri sayım başladı.


Giresun Günlerinin işaret fişeği niteliği taşıyan ve Beyoğlu – Tünel’den başlayıp Taksim’de biten “Taksim Büyük Giresun Yürüyüşü”  nü 26 Nisan’da gerçekleştirecek olan Giresunlular, 30 Nisan-1.2.3 Mayıs günlerinde de Feshane’de buluşacaklar.
 

Organizasyonun ayrıntılarını görüşmek üzere dün akşam geniş katılımlı bir toplantı düzenleyen Federasyon yetkilileri bu sene de oldukça iddialı olduklarını belirttiler. Federasyon’un İstanbul’daki merkezinde gerçekleşen toplantıya İstanbul’da kurulu bulunan çok sayıda hemşehri örgütünün başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri, Giresunlu milletvekili aday adayları ve basın mensupları katıldı. Stant yerleri kura çekiminin de yapıldığı toplantıya katılımın ve ilginin yüksek olması dikkat çekti. Dernek temsilcilerinin oldukça hazırlıklı geldiği gözden kaçmayan toplantıda yapılacak etkinliklerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Dernekler hazırlığına başladıkları etkinliklerle ilgili detaylı bilgi verdiler.  


Giresun’daki seçim çalışmalarına ara verip İstanbul’a gelerek toplantıya başkanlık eden Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, yöresel günler organizasyonunda ilk ve rol model olduklarını belirterek çıtayı biraz daha yukarıya taşıyacaklarını söyledi. Turan; “ Geniş katılımlı bu toplantımızın amacı, daha organize olarak, herhangi bir aksaklığa meydan vermeden, en etkili motiflerle Taksim ve Feshane’de kendimizi göstererek bu gururu hep beraber yaşayalım.

 

El ele vererek yapacağımız başarılı bir organizasyon hepimizin hanesine yazılır. Toplumda meydana getireceğimiz dalgalanma bizim inanarak yaptığımız eylemlerle ortaya çıkıyor, Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi. Tanıtım afişlerindeki sloganlara da vurgu yapan Turan; “ Bizim ana sloganımız haline gelen “Giresun Gabuğunu Gırdı “ toplumumuza pozitif duygular aktararak hedef göstermeyi amaçlamaktadır. Giresun sinerjisi oluşturması açısından bu sloganımızı her platformda paylaşalım” dedi.


Değişik partilerden milletvekili aday adaylarının da hazır bulunduğu toplantıda Turan sözlerini şöyle tamamladı; “ Hemşehrilerimizin her platformda; iş dünyasında, bürokraside, bilimde, sanatta ve siyasi alanda rol almasını istiyoruz. Uzayan kol bizden olsun. Toplumun her kademesinde ve etkili mevkilerde arkadaşlarımız bulunsun, sadece seçme değil etkin biçimde seçilme hakkımızı da kullanalım, toplumsal varlığımızı siyasi alanda da hak ettiği biçimde temsil edelim” dedi.

 



Etiketler : Büyük, Şölen, Başlıyor,


Bu Haber Toplam 3889 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: