Ana Sayfa
Bulancak'ta Altyapı Çöktü
24 Temmuz 2011 Pazar 10:40
Giresun'da etkili olan sağanak yağış, Bulancak'ta alt yapının çökmesine sebep oldu.

Logarlardan taşan yağmur sularının göle dönüştürdüğü Bulancak’ta vatandaş zor anlar yaşadı. Akşam saatlerinde aniden bastıran yağışlar nedeniyle Bulancak'ın bazı bölgelerinde lagarlar taştı, yollar çöktü, Bulancak sanayii’nde birçok vatandaş mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşların yardımına İtfaiye ekipleri yetişmeye çalıştı. Yaklaşık 2 saat şehir merkezine ve köylere elektrik verilemedi.

    Yetkililerden alınan bilgilere göre; kapalı köy yolunun bulunmadığı, can kaybının olmadığı, Bulancak’ta maddi zararın çok olduğu öğrenildi.

********************

AYDIN; 2 Milyon TL. Hasar Açıkladı!

Bulancak Belediye Başkanı Kadir AYDIN yaklaşık 2.000.000 TL. maddi hasar açıklamasında bulunda.

Bulancak Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN yaptığı açıklamada;

“Bilindiği üzere bölgemizde genellikle bu tarihlerde sel afetine sebep olacak düzeyde yağmurlar yağar. Belediye olarak bu bilinçle alt yapı çalışmalarımızı yaptığımız içindir ki, şükürler olsun bu tür felaketleri hafif şiddette atlatıyoruz. Bizleri sevindiren, bizim açımızdan birinci önceliğimiz olan can kaybının olmamasıdır. Buna rağmen, ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlarımızın aciliyet durumlarına göre birkaç koldan motopomp ve vidanjörlerle su tahliyelerini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın ev ve eşya bazında hafif zararları oluşmuş, oluşan zararın çoğunluğu kamu malına yansımıştır. Alt yapımız hasar görmüş, bazı noktalarda yer yer yol çökmeleri oluşmuştur.  Teknik elemanlarca yapılan hesaplara göre hasarın maddi boyutu, yaklaşık 2.000.000,00 TL’dir. 

İlçemizin altyapısında yenilemeler yapmamıza rağmen,  bazı kesimlerinde sıkıntılı noktalarımız mevcut, bu noktalardaki sorunlar da en kısa zaman içinde giderilecektir. Çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bu bir afettir ve daha şiddetlisinden Allaha sığınıyoruz.” dedi. 

 



Kaynak: Bulancak Ajans Etiketler : Bulancak'ta, Altyapı, Çöktü,


Bu Haber Toplam 10733 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: