Ana Sayfa
Bulancak Kız Teknik ve Meslek Lisesi
12 Haziran 2010 Cumartesi 08:37
Bulancak 19 Eylül Kız Teknik ve Meslek Lisesi,2009-2010 mezunları muhteşem bir mezuniyet şöleni ile diplomalarını aldı.

19 Eylül Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Seyfi Göktekin, mezuniyet şöleni ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

   “Okulumuzun 2009 – 2010 eğitim öğretim döneminde mezun olan 130 öğrencimizin mezuniyeti sebebi ile şölenimizi düzenliyoruz. Öğrencilerimiz % 100 başarı ile sınıflarını geçmiştir. Okulumuz adına bu gurur verici bir durumdur. Öğrencilerimizin bir kısmı yüksek öğrenim sınavlarının ilkine girdiler ve çok güzel dereceler aldılar. Umarım ikinci sınavları da başarılı olurlar ve üniversitede istedikleri bölümleri kazanırlar. Geçen sene de öğrencilerimizin yaklaşık % 65’i üniversite sınavlarında başarılı olarak yüksek öğrenim hakkını kazandılar. Bu sene de aynı başarıyı bekliyoruz. 4 yıldır okulumuzda eğitim alan öğrencilerimiz, bu sene mezuniyet töreni için de ayrıca hazırlandılar. Bulancak’ta bir ilk olarak üniversitede mezuniyet törenlerinin birebir aynısını yapıyoruz. Mezuniyet töreninde öğrencilerimizin giydiği cübbeler ve kepler okulumuz bünyesinde öğretmen ve öğrencilerimizin katkıları ile imal edilmiştir. Bilgisayar bölümü öğrencileri de salonda yapılacak slayt gösterilerini hazırladılar. Okulumuzun çocuk gelişimi öğrencileri de salonun düzeni ve programın hazırlanmasında katkı sağladılar. Ayrıca ilk defa bu sene mezuniyet yıllığı çıkartıyoruz. Bu sene ilk defa yaptığımız bu etkinlikler önümüzdeki yıllarda da geleneksel olarak devam edecektir.

   Ben 5 buçuk yıldır bu okulda görev yapmaktayım. Daha önceki yıllarda da bu tür bir mezuniyet töreni planlamıştık ama bu seneye nasip oldu. Bu sene ilk defa cübbe ve kep ile üniversite atmosferinde bir mezuniyet töreni yapmak istedik. Özellikle bu sene mezun olacak öğrencilerimiz cübbe ve kep ile yapılacak bir mezuniyet törenini çok istediklerini bize ilettiler. Biz de zaten buna önceden niyetlenmiştik. Hem onların anılarında güzel bir hatıra bırakmak adına, hem de üniversite eğitimine teşvik etmek adına bu cübbe ve kep ile yapılacak törenin çalışmalarına başladık. Bu tören Bulancak için bir ilk olacak. Umarım ileriki yıllarda da devam eder. Bu mezuniyet atmosferi öğrencilerimizin hem anılarında güzel bir yer alacak, hem de üniversite eğitimine teşvik edecektir diye düşünüyorum. Okulumuzdan mezun olan tüm öğrencilerimize bundan sonraki eğitim ve sosyal hayatlarında başarılar dilerim.”

   Daha sonra mezuniyet törenine geçildi. Bütün sınıflar ayrı ayrı gruplar halinde sahneye alındı. Her öğrenci tek tek sahneye çağrılırken, öğrencinin 4 yıl boyunca öne çıkan özelliği esprili bir dille slayt gösterisinde gösterildi. Bu anlarda öğrenci arkadaşları slayt perdesine tebessüm ile baktılar. 12-A, 12-B, 12-C, 12-D ve 12-E sınıfları tek tek bu şekilde sahneye çıktı. Ardından klasik olarak kep atma törenine geçildi. Kep töreninin ardından müzikli eğlenceye geçildi. 4 yıllık eğitimlerinin bitişi ile mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler, hareketli müzikler ve yöresel oyun havaları ile doyasıya eğlendiler.



Kaynak: Fatma Uğurlu Etiketler : Bulancak, Kız, Teknik, ve, Meslek, Lisesi,


Bu Haber Toplam 13037 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: