Ana Sayfa
BUFED'e İhsan Yüksel'den Cevap
22 Mayıs 2012 Salı 21:06
Bulancak Dernekler Federasyonu (BUFED) Kurucu Başkanı İhsan Yüksel, son zamanlarda basın yayın kuruluşlarında çıkan eleştirisel açıklamalara cevap verdi.

Yapılan kahvaltılı toplantıya,  Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, işadamları ve basın mensupları da katıldı.

İhsan Yüksel yaptığı konuşmada,  “Giresun ilimize bağlı ilçeler arasında ilk olarak kurulan BUFED,  büyük emeklerle kurulmuş, Federasyonumuzun bugünlere ulaşmasında hiçbir fedakârlıktan kaçınılmamıştır. Takdir edilmelidir ki, bir sistemi ilk defa hayata geçirmek o kadar kolay olmamaktadır.
  
Geçtiğimiz sene, gerekçelerimi saklı tutarak, Federasyonumuzun başkanlığından işlerimin yoğunluğunu gerekçe göstererek istifa etmiştim. Yakın çalışma arkadaşlarımda çok iyi bilirler ki, başkanlıktan sadece ve sadece, şimdiki Başkanın tutum ve davranışlarından rahatsız olduğumdan istifa ettim.
 
BUFED, Bulancak Dernekler Federasyonu, Yönetim Kurulu adına, son zamanlarda basın yayın kuruluşlarına verilen basın açıklamaları, “Giresun Günleri” organizasyonunu da hedef alarak, bizleri ve toplumu rahatsız edici bir boyut kazanmıştır. Hele hele, isim belirtmeden Hasan Turan, Halil Kütük ve şahsımın hedef alınması, başka sivil toplum kuruluşlarının gelir ve giderlerinin sorgulanması kabul edilebilir değildir. Kaldı ki her resmi sivil toplum kuruluşu, yaptığı faaliyetlerle ilgili sadece, kendi denetim kurulu, Genel Kurulu ve İl Dernekler Müdürlüğü’ne hesap verir.

İsimleri Giresun sınırlarını aşmış Halil Kütük ve Hasan Turan gibi kardeşlerimizin fütursuzca, acımasızca ve bilgisizce eleştirilmesi hususunu da, kendilerini çok iyi tanıyan Giresun camiasının takdirlerine bırakıyorum.

5.Yıl süreyle Başkanlığını yürüttüğüm BUFED, kısa zamanda bir marka haline getirilmiş, birbirinden farklı olarak yaptığı faaliyetlerle de insanımızın takdirini toplamıştır.

Hatırlatmak gerekirse;

1-Doğal afetlerde zarar gören insanlarımıza yardım yapılması,
2-Üniversiteleri kazanan öğrencilerimize burs verilmesi,
3-Engelli vatandaşlarımıza maddi ve manevi destek sağlanması, elektrikli sandalye verilmesi,
4-Birçok insanımızın işe yerleştirilmesi,
5-İlçemizin tanıtımının en güzel şekilde yapılması için yayla şenlikleri düzenlenmesi,
6-Yurt içinden ve yurt dışından işadamlarının ilçemize getirilmesi,
7-Onlarca insanımızın bize ulaşan problemlerinin çözüme kavuşturulması,
8-İlçemize yapılan Meslek Yüksek Okulu ile ilgili yardım organizasyonlarının tertiplenmesi, ihtiyaçlarının giderilmesi,
9-Başka sivil toplum kuruluşları ile müşterek çalışarak, yardıma muhtaç insanlarımızın eğitim, sağlık, barınma ihtiyaçlarının giderilmesi,
Bütün bunları yaparken, kimse ile çatışma içine girmedik, hiçbir hemşerimizi, kardeşimizi, kurum ve kuruluşları rencide edecek, küçük düşürecek, kafalarda olumsuz istifhamlar yaratacak tutum ve davranışlar içinde olmadık. Çalışma arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde görev yaptık. Hemşerilerimizin birlik ve bütünlüğü için çalıştık. Kişiler ve kurumlar arasına mesafe koymadık. Hiçbir kuruma karşı tavır almadık.
 
Yapılan açıklamalar, Bulancaklı ve Bulancak adına yapılıyor. Toplumun hemen hemen yüzde yüzünün tasvip etmediği bu açıklamaların yapılmasını talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Mevcut başkanın tam bir acizlik içinde bulunduğunu, görevini sağlıklı yürütemediğini, düşüncesiz ve sağlıksız beyanatlar vererek, ilimizin ve ilçemizin birlik ve bütünlüğüne çok ciddi zararlar verdiğinin hem altını hem de üstünü çiziyorum.” dedi.



Kaynak: Bulancakmedya Etiketler : BUFED'e, İhsan, Yüksel'den, Cevap,


Bu Haber Toplam 10440 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: