Ana Sayfa » Duyurular
Bu Feryadı Hükümet Duymalı
18 Mayıs 2011 Çarşamba 13:03
Ak Parti'ye tepki için Espiye Yeniköy'de halk sandığa gitmiyor. Giresun'un tüm köylerinde aynı sıkıntı var.

   Hayvancılığı ve tarımı ithalatla çözmek isteyen ve köylüye destek olmayan Ak Parti'nin son olarak kırsaldaki halkın kullandığı araziyi köylünün elinden almak istemesi Giresun halkını kızdırdı.Bazı köyler sandığa gitmiyor.
   Yiğit Giresun Gazetesi'nin 16 Mayıs 2011 tarihli sayısında yer alan"ESPİYE YENİKÖY SANDIĞA GİTMİYOR" başlıklı haberİ büyük yankı yarattı.
Bu arada köylünün hakkını savunması gereken muhtarların 2-B Yasası için seslerini çıkarmamaları manidar karşılanırken,Espiye Yeniköy Halkı seçimi protesto etme kararı aldı.
 
İşte YİĞİT Giresun'da yer alan haber
 
"Espiye'nin Yeniköy halkı 200 yıllık topraklarının Orman Arazisi diye ellerinden alınmasıyla Ak Parti'ye tepki olarak sandığa gitmeyeceklerini açıkladılar.
 
Yiğit Giresun'a konuşan köylüler"200 yıldır bu topraklarda yaşıyoruz.Devlet yıllar sonra birden kapımızı çaldı ve bu toprakların bizlere ait olmadığını orman arazisi olduğunu söyleyerek kullanım haklarını elimizden aldılar.Şu anda köyümüzün yüzde 60'ı Devlet arazisidir.Bari kalan yüzde 40'ı da satın alsınlar bizde köyden ayrılalım.....Köyümüzde Çaygözü diye bir arazimiz vardı.Bu alan köy merası olarak kullanılır.Köylüler kış için otlarını buradan alırdı.Devlet bu meramızı da elimizden aldı.Bizler köylüler olarak ne yapalım.Bizler her seçimde AKP'ye destek olduk.Ama elimizden toprakları alarak bizleri cezalandırdılar.Bizim Ak Parti'ye verdiğimiz oyların karşılığı bu mu olmalıydı.Bizlerde köy halkı olarak gereken cevabı sandığa gitmeyerek vereceğiz"ifadesini kullandılar
 
Öte yandan Yeniköy halkı sandığa gitmezse bu Giresun siyasi tarihinde bir ilk olacak.


Kaynak: giresunlular.com Etiketler : Bu, Feryadı, Hükümet, Duymalı,


Bu Haber Toplam 7155 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: