Ana Sayfa
Böyle HES'ler Olmaz Olsun
09 Şubat 2011 Çarşamba 23:57
Yağlıdere ilçesinde yapımı devam eden Hidroelektrik Santrali (HES) tünel inşaatı nedeniyle 30'u aşkın evin hasar gördüğü ileri sürüldü.

   İlçenin Akköy Köyü’nün altından geçmekte olan Hidroelektrik Santrali tünel inşaatındaki patlayıcılar sonucunda her gün sarsıntı yaşadıklarının bununla da kalmayarak evlerinin büyük ölçüde hasar gördüğünü belirten köylüler ya çalışmaların durdurulmasını yada kendilerine başka köy bulunmasını istediler.

   Yağlıdere Muhtarlar Derneği Başkanı ve Doğa Koruma Derneği Başkan Yardımcısı olan  Eşref Pul; “Bir firmanın HES inşaatının tünel çalışması Akköy Köyü’nün  tam altından geçmektedir. Tünelin üzerinde ise yaklaşık 30 ev bulunmaktadır. Bu evlerin tamamı hasar gördü.

   Duvarlar çatladı evler kaymaya başladı.Bu vatandaşlar haklarını aramak istedi fakat bir sonuç çıkmadı. Köyde imkansızlıktan dolayı sadece 11 kişi hukuki olarak evinin hasar gördüğünü ilgili mercilere ilettiler. Hatta durulamaz raporu verilen bir aile içinse köylü kendi arasında para toplayarak mahkemeye başvurdu.”

   Akköy Köyü Muhtar Vekili Vahit Yıldız ise, köyün sadece binalarının değil akarsularının da zarar gördüğünü ifade ederek; “Köyümüz HES çalışmasının tam ortasında bulunan bir yer olduğu için en çok zararı da biz görmekteyiz. Bir tarafta evlerimiz durulamaz hale geliyor diğer tarafta ise içme sularımız yok oluyor.

   Köyümüzün içme suyu yapılan HES inşaatı çalışmaları ve tüne yapımı sırasında atılan patlayıcılar sonucu yeraltına çekildi. Tamamen sularımız kurudu. Köyümüz HES inşaatı nedeniyle yaşanmaz hale geldi. HES inşaatının çalışmaları gece gündüz devam ediyor.

   Özellikle gece yapılan çalışmalarda daha fazla mesafe kat etmek için tünel içerisinde galeri atımları yapılıyor bu da köyümüzü deprem etkisiyle sarsıyor. Birçok defa gece yarısı uykularımızdan uyandığımız oluyor” dedi.



Kaynak: giresunekspres Etiketler : Böyle, HES'ler, Olmaz, Olsun,


Bu Haber Toplam 9935 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: