Ana Sayfa » Güncel
Bağcılar Halkı Edirne'de. Çağırıcı'dan Mesaj Var
25 Temmuz 2013 Perşembe 18:39
Bağcılar Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda iftar geleneğini Edirne'de sürdürdü.

BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI

 

LOKMAN ÇAĞIRICI'NIN MESAJI

 

Kıymetli hemşerilerim, 

Geçtiğimiz yıl Kırklareli Üniversitesi ile birlikte Balkan Savaşları’nın 100. Yılı anısına uluslararası sempozyum düzenledik. Bilmediğimiz bir çok yeni konuları öğrendik. Cumhuriyetimizin kuruluş sürecinin daha iyi anlaşılabilmesi ve kurtuluş savaşımızın da daha iyi algılanabilmesi için mutlaka Balkan Savaşları’nın çok iyi okunması gerektiğine inanıyorum. 


Balkan Savaşları resmi 650 bin, gayri resmi 1,5 milyon insanımızın şehit düştüğü bir savaştır. Bizler şehit ve gazileriyle birlikte yaşayan insanlarız. Aynı duyguları paylaşıyoruz. Geçmişine sahip çıkan ve geçmişinde şanlı bir tarihe sahip insanlarız. Mevlana’nın dediği gibi bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar. Geçmişimizi iyi bilmeliyiz. Geleceğimize en iyi mirası bırakmalıyız.


O dönem ecdadımız iftarını açamadan şehit düştü. Ecdadımızla bir akşam iftar yapmak amacıyla Çanakkale Şehitliği’nde iftar düzenlemiştik. ‘Edirne’mizde de iftar düzenleyelim’ dedik. Geçen yıl Edirne Valiliğimizin ev sahipliğiyle bu programları başlattık. Bu yıl ikincisini düzenledik. İnşallah önümüzdeki yıl da Edirne'de olacağız. Bu zeminin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

 



Etiketler : Bağcılar, Halkı, Edirne'de., Çağırıcı'dan, Mesaj, Var,


Bu Haber Toplam 9727 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: