Ana Sayfa » Duyurular
Aydın'ın 'Çevre Melekleri Projesi'
23 Mart 2011 Çarşamba 19:02
İstanbul Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Bulancak'lı Hemşerimiz Ali Aydın 'Çevre Melekleri' Projesini hayata geçirdi.

Yapılan törene Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'da katıldı.

Esenler Belediyesi çevre ve geri dönüşüm konusunda bir adım daha ileri gidebilmek için Çevre Melekleri’ni devreye soktu. Özel eğitimli çevre melekleri ev ev dolaşarak vatandaşlara çevrenin önemi, geri dönüşüm, geri dönüşümle elde edilen kazançlar, geri dönüşümü kaynağından ayrıştırma, toplama günleri, şehirlilik bilinci gibi konuları anlatacak.

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan “Çevre Melekleri” projesinin tanıtım töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Eğer halkı bu projeye katılırsa, çözüme ulaşabilir ve bu projeyi başarıyla yürütebiliriz” dedi.  Esenler Belediyesi,   geri dönüşüm konusunda yeni bir çalışmaya daha imza atarak, Çevre Melekleri projesini başlattı. Proje kapsamında; Çevre Melekleri kapı kapı dolaşarak halkı geri dönüşüm konusunda bilgilendirecek.
 
Kemer Evleri Sosyal Tesisi’nde düzenlenen projenin tanıtım törenine; Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu,  AK Parti İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Rumeysa Semiz, İl Genel Meclisi üyeleri, Esenler Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin en renkli konukları ise; pembe önlükleriyle dikkat çeken 6 kişilik çevre melekleri oldu. Geri dönüşüm konulu barkovizyon gösterisinin ardından başlayan programın ilk konuşmasını yapan çevre meleği Ebru Bal, proje kapsamında Esenlerde kapı kapı dolaşarak vatandaşları geri dönüşüm konusunda bilgilendireceklerini söyledi. Geri dönüşüm konusunda birlik ve beraberliğin önemli olduğunu belirten Bal, “Geri dönüşüm konusunda birlikteliğimizi göstermek için buradayız” dedi.
 
 
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Göksu ise; geri dönüşüm konusunda Esenler için önemli projelerden bir tanesini daha başlattıklarını belirterek geri dönüşüm konusunda halkı bilgilendirmek ve halkın katılımını sağlamak istediklerini söyledi. 
 
Başkan Göksu, “Eğer halk bu projeye katılırsa, çözüme ulaşabilir ve bu projeyi başarıyla yürütebiliriz diye düşündük. Bu çerçevede nasıl yapılabilir diye düşündüğümüzde, o zaman çevre melekleri projesine karar verdik. Şu anda huzurunuzda bulunan kardeşlerimizle çevre melekleri olarak kapı kapı dolaşacaklar ve geri dönüşümü anlatacaklar. Geri dönüşümde neyi hedeflediğimizi anlatacaklar ve geri dönüşümde neyi kurtardığımızı halka anlatacaklar, Esenlerde günlük ortalama üretilen çöp miktarının 400 ton olduğunu kaydeden Göksu,  400 ton çöp,  kaynağında ayrıştırabilirse hem doğanın hem de ekonominin tahribatını engellemiş olunacağını söyledi. Esenlerde şu anda ayrıştırılan geri dönüşüm miktarının, yaklaşık 18 ton olduğunu söyledi.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Aydın da katılımcılara evlerde kaynağından ayrıştırmanın nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde katılımcılara anlattı


Etiketler : Aydın'ın, 'Çevre, Melekleri, Projesi',


Bu Haber Toplam 9866 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: