Ana Sayfa » Duyurular
Aydındere Yolunun Sonu Ne Olacak
13 Nisan 2011 Çarşamba 09:12
Yıllardan beri Bulancak İlçesine bağlı Aydındere'li vatandaşların yol çilesine bir türlü çare bulunamıyor.

Değerli okuyucular daha önceki yazımda Aydındere yolunun 2011 yılına yapılmadan gireceğini bahsetmiştim. Gerçekten de Aydındere yolu 2011 yılına yapılmadan değil yapımına bile başlanmadan girdi. Şu an Nisan ayındayız. Aydındere,  Akçal, Derecikalan, Tandır köyü yani Kovanlık Beldesi’nden yukarıda kalan köyler ve Aydındere Beldesi vatandaşları zor şartlar altında kış aylarını atlattı ve artık önümüzdeki kış aylarındaki yaşayacakları çile yolunu kara kara düşünmeye başladılar.
 

 Kış aylarında çamur deryasına dönen, bırakın iki aracın yan yana geçmesini birçok yerde tek aracın bile yolda gitmeye zorlandığı bir Aydındere yolu gerçeği var. Bizler gurbetteyiz belki bu çileleri yaşamıyoruz ama en az bu çileleri yaşayan vatandaşlarımız kadar üzülüyor, en az onlar kadar bu yolun bir an evvel yapılmasını arzu ediyoruz. 

Yılbaşından sonra ihalesi yapılıp çalışmaları başlatılan Aydındere’ den Kovanlık’ a doğru 5 kilometrelik yol çalışması artık son aşamasına gelmiş durumda. Malum 5 kilometrelik yol Aydındere Beldesi’ nden Akçal mezarlığına kadar olan bir mesafe. Geride kalan yaklaşık olarak 15 kilometrelik yol ise şu anda akibetini koruyor. Aydındere Beldesi Belediye Başkanı Haydar Karakılıç, İl Genel Meclis Üyesi Aydındere’ li hemşehrimiz Cumhur Karahasan her ne kadar yol için çalmadık kapı bırakmasalar da Belde sakinleri, 5 kilometrelik yolun tamamlanmasından sonra çalışmaların devam edip etmeyeceği konusunda endişeli bir bekleyiş var.  Şu ana kadar net bir açıklama yapmayan yetkililerden net bir açıklama yapmasını isteyen vatandaşlarımız yolun bir an evvel tamamlanmasını istediklerini ifade ettiler.

Kahraman Memiş



Etiketler : Aydındere, Yolunun, Sonu, Ne, Olacak,


Bu Haber Toplam 7104 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: