Ana Sayfa » Güncel
Afyon Giresun Şehitliği genişletiliyor
21 Mart 2015 Cumartesi 14:26


 

Afyon'daki Giresun şehitliğinin genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları için Pazartesi günü Afyon-İscehisar'a giden Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan Giresun’a döndü.

 

Giresun Federasyonu Başkan Yardımcısı Muhterem Memiş ile birlikte Afyona giden Turan yetkililerle görüşerek etüt ve proje çalışmalarını yerinde incelediler.  
İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, İscehisar Emniyet Müdürü Mustafa Eroloğlu, İscehisar Karakol Komutanı İlyas Erdoğan, Afyonda ticaretle uğraşan işadamı Giresunlu İsmail Şenel, Doğanlar Köyü Muhtarı Mehmet Başpınar, Doğanlar Köyü Giresun Şehitliğini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İhsan Özkara’nın da katıldığı toplantıda şehitlikte yapılacak çalışmalar değerlendirildi.


İlçe kaymakamlığı ile ilçe jandarma komutanlığının katkıları ile mevcut şehitlik alanının genişletilmesi, şehitliğin daha otantik bir görünüm kazanması, gelen ziyaretçilerin şehitlik alanında geçirecekleri vakitlerine değer katmak amaçlanmıştır. Bu kapsamda şehitlik alanında 200 araçlık otopark, peyzaj alanları,  mescit, wc ve abdesthane, sergi alanı ve Giresun Kültür Evi, su ve fosseptik deposu yapım işleri planlanmıştır. Bu amaçla etüt ve proje işleri hazırlanmaktadır.


Geçen yıl beş bine yakın kişiyle şehitleri anma programı düzenlediklerini belirten Federasyon Başkanı Hasan Turan, şehitlik alanının artık ziyaretçilerimize dar geldiğini, Giresun temalarıyla bezeyerek genişletilip cevre düzenlemeleriyle on bin kişiyi ağırlayacak, şehitlerimizin hatıratına uygun bir konuma getirileceğini belirtti. Turan; “ 2014 anma etkinliklerinde alt yapı yetersizliği nedeniyle sıkıntı yaşadık.

 

Konuyu o zaman ilgililerle görüşerek genişletme ve düzenleme yapılması konusunda görüş birliğine varmıştık. Şimdi bu çalışma başlatıldı. Proje tamamlanınca on bin kişinin rahatlıkla ağırlanabileceği ve bundan sonra daha görkemli, şehitliğin ruhuna uygun,  toplumsal yapımızı ve kültürümüzü öne çıkaran bir şehitlik alanı olacak” dedi. 2015 anma etkinliklerinin 29 Ağustosta başlayıp akşam konaklanarak 30 Ağustos günü devam edeceğini de belirten Turan sözlerini şöyle tamamladı, “Geçtiğimiz sene hafta sonuna getirip iki güne yaydığımız anma etkinlikleri son derece olumlu tepkiler almıştır. Bunu artık gelenek haline getirip şehitlerimizi şehitliğin ruhuna uygun, geniş katılımlı ve gençlerimize değer aktarıcı bir boyut kazandıracağız” dedi.

 

 

 


 

AydınKömürcü 



Etiketler : Afyon, Giresun, Şehitliği, genişletiliyor,


Bu Haber Toplam 5540 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: