Ana Sayfa
ABD'de Giresunlular Buluştular
16 Aralık 2010 Perşembe 09:28
Amerika Giresunlular Derneği tarafından düzenlenen ve 3 gün süren 3. Geleneksel Giresun Geceleri renkli görüntülere sahne oldu.

1. gün New York, 2. gün New Jersey, 3 gün de Connecticut'da düzenlenen gecelere T.C. New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve eşi Feruze Samsar, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Milletvekili Eşref Karaibrahim, bazı belediye başkanları ve çok sayıda işadamı, gurbetçi Giresunlular ve çok sayıda Amerikalı vatandaş katıldı.

Program çerçevesinde Türk Sanat Müziği Sanatçısı Yılmaz Morgül ve Giresunlu sanatçılar, konuklara Türk Sanat Müziği ve Giresun türkülerinden oluşan bir müzik ziyafeti sundu.

Dernek Başkanı Orhan Bayram gecede bir konuşma yaparak birlikteliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Orhan, "Beraber çok güzel faaliyetlerde bulunduk, çeşitli etkinliklerle bir araya geldik ve Amerika'daki Türk toplumuna....

gücümüzü ve arzumuzu gösterdik. Ancak bunlar yeterli değil. Bunun için gücümüzü ve imkanlarımızı birleştirerek daha büyük projelere imza atmalıyız. Gelecek nesillerimiz için güzel şeyler yapmalıyız," dedi.

Bayram, Giresun'dan özel olarak gelen misafirlere ayrı ayrı teşekkür ederek kendilerine Amerika'da yaşayan gurbetçilerin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti iletti.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da konuşmasında geceye katılmaktan ve gurbetteki hemşerileriyle birlikte bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Giresunluluğu benimsemiş, memleketlerinin değerlerini dünyanın bir ucunda yaşatmaya devam eden değerli gurbetçi hemşerilerimle bir arada olmaktan büyük onur duyuyorum. Giresun hepimizin ortak paydası. Memleketimizi nerede olursa olsun yaşatmak, değerlerine sahip çıkmak ve değerlerini gelecek nesillere aktarmak bizlerin asli görevidir. Bu bilinci kendine sorumluluk edinen Başta Dernek Başkanı Orhan Bayram ve yönetim kurulu olmak üzere, değerli hemşerilerimi canı gönülden kutluyor, saygılar sunuyorum," şeklinde konuştu.

3. Geleneksel Giresun Geceleri, Connecticut'ta yapılan son gecenin ardından son buldu.

 



Kaynak: şebinmedya Etiketler : ABD'de, Giresunlular, Buluştular,


Bu Haber Toplam 7294 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: