Ana Sayfa » Güncel
ISLIK DİLİ UNESCO'DA GÖRÜŞÜLECEK
02 Temmuz 2016 Cumartesi 01:09


 Islık Dili UNESCO’da Görüşülecek

Türkiye ilk kez UNESCO Dünya Kültür Mirası Kongresine ev sahipliği yapacak. 2016 yılında Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek olan UNESCO Dünya Kültür Mirası Kongresine Büyükelçi Lale Ülker ev sahipliği yapacak.

223 ülkeden ikibinin üzerinde bir katılımcının beklendiği kongrede değişik tabiat kültür varlıklarının yani sıra ilk defa Türkiye’de Kuş Dili somut olmayan dünya kültür mirası kapsamında görüşmeye açılacak. 7 gün sürecek UNESCO Kongresi kapsamında Hıdırellez, Türk kahvesi, çinicilik ve ebru sanatı gibi Türk Kültür mirasları da gündeme gelecek.

40. UNESCO Dünya Kültür Mirası Kongresi boyunca UNESCO’ya sunulan projelere ait kitap, dergi, afiş ve benzeri yayınlanmış materyaller toplanarak arşivlenecek.

Kus Dili ile ilgili olarak UNESCO’ya sunulan kültür ve Turizm Bakanlığı çalışmasında ise sadece bir adet basılı eser olması en büyük engel olarak görülüyor.

Kus Dili ve diğer dünya kültür mirası dosya başvuruları UNESCO tarafından 2017 yılının ilk yarısında karara bağlanacak.

Günceleyen/Aydın Kömürcü

kaynak/ Giresun medya platformu



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5151 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: