Ana Sayfa » Güncel
47-42 Gönüllü Alayları Destanı Belgesel olacak
21 Mayıs 2015 Perşembe 23:59


 Giresun gönüllü alaylarının hareket sahaları bir TV Programı ve belgesel olarak hazırlanacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Uğur Bilgi; “Gönüllü alaylarımızın dünya üzerinde bir emsali yok. Ama ne gönüllü alaylarımızın ne de onca serdengeçtinin değerlerinin yeterince bilinmediğini düşünüyorum. Bu değer karşısında her şeyden evvel Giresun ülke coğrafyasında bambaşka bir yere sahip olması lazım. Nasıl ki kendi şehirlerini savunan Antep, Maraş ve Urfa gibi illerimiz isimlerinin önüne bir unvan aldı ise Giresun ve Giresun gönüllüleri de bunu çoktan hak etti. Ancak bu kıymeti öncelikle bizlerin bilmesi ve iyi anlaması gerekmektedir.

Bunun için karınca kararınca Giresun’dan başlayan bu gönüllüler hareketini, Osman Ağa ve Hüseyin Avni Alpaslan’ı görsel olarak ifade etmeyi düşündük. Ama bunu masa başından, derlenmiş görüntüler ve kaynaklar ile değil bizzat gönüllülerin canlarını ortaya koydukları topraklarda yapmak istedik.

Bugün hepimiz kendi ili dışında şehitliği olan tek il Giresun der ve haklı olarak bununla övünür gurur duyarız. Ancak göz ardı ettiğimiz korkunç bir gerçek var sayısını bile doğru dürüst bilmediğimiz gönüllülerimizin kabirleri nerede?  Cephelerden geri kaç kişi döndü?   
İşte Giresun’dan başlayıp, Afyonkarahisar’a kadar uzanan çizgide bunları ifadeye çalışacağız. Yani onur duygularımızı sadece Dedesivri ile sabitlemenenin yetersiz olduğunu nerede şehidimiz varsa onlara da sahip çıkmamız ve vefa göstermemiz gerektiğini mutlaka kamuoyuna duyurmalıyız. Düşüncelerdeki ikilemleri mutlaka yok etmemiz ve herkesinde bu konuda üstüne düşeni yapması gerekiyor.  Bütün maksadımız sadece budur” dedi.

Çalışmalarına Giresun bölgesinden başlayacağını ve sonra aşamalı bir şekilde 42 ve 47.nci alayların hareket sahalarında devam edeceğini belirten Bilgi, 2016 yılı içinde de bu projeyi tamamlamayı planladığını ifade etti.



Etiketler : 47-42, Gönüllü, Alayları, Destanı, Belgesel, olacak,


Bu Haber Toplam 6960 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: