Ana Sayfa » GİRESUN
2016 Yılı Giresun'un Turizm yılı olacak
06 Şubat 2016 Cumartesi 17:21


  

2016 YILINDA 2.000 TUR OTOBÜSÜ GİRESUN’A GELECEK

Karadeniz bölgesi ile Türkiye’nin her bölgesine tur düzenleyen PİKOLA Seyahat acentesi sahibi ve turist rehberi Alp kaymaz ile Giresun Medya Platformu olarak yaptığımız Röportaj

Giresun turizmine katkı yapıyorsunuz. Emitt fuarı ile ve Giresun ile ilgili değerlendirme

Giresun yıllardır kendini geliştiren bir ilimiz. Adanın açılması, yaylalardaki otellerin çok kaliteli olması, insanları yaklaşımı, il turizm müdürü Hulusi beyin yaklaşımı çok iyi. Bu konuda gayet iyi çalışmalar yapıyorlar. Turistin istediği güler yüz, güzel otel ve hizmet.

Sizin Gözünüzde Giresun'un Turizmde eksikliği var mı?

Her ilin bir eksikliği mutlaka var. Karadeniz’in eksikliği var. Trabzon’unda, Ordu’nun da mutlaka eksiklikleri var. Herkesin bir eksikliği var. Yani şu eksik diyemezsiniz, zaman zaman görülen eksiklikler tamamlanıyor.

Bir Rize, Bir Trabzon yaylalarıyla bizim yaylaları kıyasladığınızda neler söylersiniz.

Oralara evet ama tamamen bitmiş durumda.  Yaylaları şehir oldu, Ayder şehir oldu. Ama bizim yaylalarımız oralardan daha kötü durumda, bizim yaylalarımız tamamen betonlaşıyor. Giresun'da göl yanı satıyorsunuz bu göl temmuzda kuruyor. Bunu sizden satın alan turist orada göl görmediğinde siz olsanız ne yaparsınız. Bu gölü turizmde pazarlıyorsanız oranın kurumasını önlemek için valilik çalışma yaparak oraya su verip kurutmayacak. Siz bu fotoğrafı görüp oraya gittiğinizde ne yaparsınız.

Giresun'da düzenlenen Festivaller ve bazı ilçelerin yaylaları çok meşhur. Bu festivallere tur düzenliyor musunuz?

Festival işleri bizde satın alınmıyor. Bu festivallere turist getiremiyoruz. Aslında bizim sektörde böyle bir iş yok. Buralara yöre halkından başka kimseyi getiremezsiniz. Örneğin sis dağında festival var, ben turistleri buraya getirdim diyelim, oradaki yoğunlukta turistleri nerede yedireceğim, nerede yatıracağım,  zaten orası ana baba günü, bu ortamda turist huzurlu olmaz. Yayla turizmi satın alan turist, yeşile geliyor, çimenlere yatıyor, doğayı seyrediyor huzurlu bir ortam arıyor. Bizim turlarımızda festival satın alan turist olmuyor bize hitap eden bir sektör değil.

Turizm rehberi olarak Alp Kaymazın 2016 yılından beklentileri neler?

Karadeniz'de 2016 yılı turizm adına yoğun bir dönem olacak. Giresun, Ordu, Trabzon turlarımız tamamen doldu. Tüm anlaşmalarımız yapıldı, Konaklama, dinlenme, gezilecek yerlerdeki programlarımızı Eylül ayından bu tarafa çalıştık ve tüm hazırlıklarımız ve anlaşmalarımız yapıldı.  Aslında EMİTT Fuarında bundan dolayı da rahat çalışıyoruz.

Bu sezon Giresun'a gelecek turist sayısı bellimi?

Giresun'a ne kadar turistin geleceğini tam rakam olarak veremem. Ama en az iki bin otobüs Karadeniz yolundan geçecek. Bunun kaçı Giresun'da kalacak tam belli değil. Biz dahil tüm tur şirketleri anlaşmalarını yaptılar, yeni sezon hazırlıklarını ve anlaşmalarını yaptılar.

Giresun Turizmine bir sahil tarafı birde yayla tarafı ve iç kesimde Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk var. Çamoluk’ta rafting yarışları var bununla ilgili neler söylemek istersiniz.

Bana tarih söylüyorsunuz, Temmuz ayında rafting yapabiliyor musunuz, o zaman tamam. Su mart ayında fazla olduğu için rafting yarışması yapılıyordur. O zaman dönemsel turizm yapıp dönemsel satmamız gerekir. Kışın tur sattığınızda karı satarsınız, yaz geldiğinde yaylayı satarsınız. Şebinkarahisar'ı neden satarsınız, Kalesi var, tarihi var, dini turizmi var, Tamzarası var, Manastırı var her yerin farklı özelliklerine göre tur satarız. Şebinkarahisar'ı bu yönüyle pazarlayabiliyoruz.

Giresun Turizminin geleceği çok parlak yeterli gerekli tanıtımı ve önemi verilsin.

Giresun Medya platformuna ve Medya mensuplarına da çok teşekkür ediyorum, gerekli ilgiyi gösteriyorsunuz’ ’dedi.

SADİ TOYGAR-HÜSEYİN ODACI

 

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Hasan, TuranAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5906 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: